Η χώρα μας, εμείς και οι άλλοι, μέσα από το βιβλίο του Κ. Ακρίβου Reviewed by Momizat on . Τελικά, τι είναι η Ελλάδα μας; (εκτός από τους κάμπους, τα βουνά, και τη θάλασσα...). "Οπου κι αν πάμε, μας πληγώνει"; Και πώς δρούμε σε αυτό το πλαίσιο; Ενα τα Τελικά, τι είναι η Ελλάδα μας; (εκτός από τους κάμπους, τα βουνά, και τη θάλασσα...). "Οπου κι αν πάμε, μας πληγώνει"; Και πώς δρούμε σε αυτό το πλαίσιο; Ενα τα Rating: 0

Η χώρα μας, εμείς και οι άλλοι, μέσα από το βιβλίο του Κ. Ακρίβου

Η χώρα μας, εμείς και οι άλλοι, μέσα από το βιβλίο του Κ. Ακρίβου

Τελικά, τι είναι η Ελλάδα μας; (εκτός από τους κάμπους, τα βουνά, και τη θάλασσα…). “Οπου κι αν πάμε, μας πληγώνει”; Και πώς δρούμε σε αυτό το πλαίσιο; Ενα ταξίδι στη χώρα, μια εμβάθυνση στη σκέψη για το “εμείς” σε σχέση με τους “άλλους”, μια αναφορά στο είναι του σήμερα, αποτελεί το νέο βιβλίο του Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβου. Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο βιβλιοπωλείο “Κηρήθρες”, από τον τρικαλινό φιλόλογο – ιστορικό, Κώστα Μιχαλάκη.
Και ήταν μια παρουσίαση που γέννησε ερωτηματικά ως προς τη συγγραφή, δημιούργησε εικόνες και την ανάγκη για διάβασμα, για ουσιαστική ενασχόληση με τον ελληνικό μας χαρακτήρα, έτσι όπως διαμορφώνεται. Ηρωες και περσόνες, προσωπικά και αλλωνών βιώματα, μεταφορές συναισθημάτων και σκέψεων, εμπλούτισαν τη συζήτηση και έδωσαν έναυσμα για σκέψη. Η οποία ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου και ολοκληρώνεται από διαγωνισμό των εκδόσεων (Μεταίχμιο), με ανταμοιβή ένα τριήμερο στο Πήλιο, σε συνδυασμό με δράσεις “αναγνώρισης” της χώρας μας. Τελικά, αλλάζει πουκάμισο το φίδι (;)

fidi5 fidi1 fidi2 fidi3

Αφήστε το σχόλιο σας