"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Η ψαριά που τρέλανε όλη την Λάρισα: Ο καρχαρίας των 250 κιλών που έμπλεξε στα δίχτυα (PHOTOS)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη ψαριά για το αλιευτικό «Κωνσταντίνος» αφού ο καπετάνιος Βαγγέλης Αραπάκης μαζεύοντας τα δίχτυα, είδε ένα ψάρι μήκους 3 μέτρων και βάρους 250 περίπου κιλών. Είχε έμπνευση φαίνεται να αφήσει τη Χαλκίδα και ως επαγγελματίας ψαράς να πάει με τη μηχανότρατά του στη θάλασσα του Αγιοκάμπου Λάρισας. Όταν βγήκε στο λιμάνι της περιοχής τα βλέμματα έπεσαν όλα πάνω του, με τους ντόπιους να εκφράζουν την έκπληξή τους, για το μέγεθος του ψαριού και της φωτογραφίες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. «Πρόκειται για τον «Σαπουνά» όπως τον λέμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Δεν είναι πολύ συχνό να ψαρεύεις ένα τέτοιο ψάρι. Ωστόσο πρόκειται για κάτι που μας τυχαίνει ορισμένες φορές. Εγώ τουλάχιστον έχω πιάσει και μεγαλύτερο από αυτό» εξηγεί ο καπετάνιος που βρίσκεται στη θάλασσα 30 συνεχόμενα χρόνια, από τότε που ενηλικιώθηκε…

Οι καρχαρίες προσκυνητές είναι ένα μεταναστευτικό είδος και πιστεύεται ότι διαχειμάζουν σε βαθιά νερά. Μπορεί να εμφανιστούν είτε σε μικρά κοπάδια, φυλετικά διαχωρισμένα, είτε μόνοι τους. Οι καρχαρίες προσκυνητές δεν είναι επιθετικοί και γενικά είναι αβλαβείς για τους ανθρώπους. Εδώ και καιρό είναι εμπορικά σημαντικό ψάρι, ως πηγή τροφής, λαδιού από το συκώτι, πτερυγίων καρχαρία και ζωοτροφής. Η υπερεκμετάλλευση έχει μειώσει τους πληθυσμούς του σε σημείο που ορισμένοι να έχουν προφανώς εξαφανιστεί και άλλοι να χρειάζονται προστασία.

«Όπως όλη η ελληνική κοινωνία έτσι και εμείς δεν πάμε καλά. Η θάλασσα έχει ψάρια αλλά ο κόσμος δεν αγοράζει όπως αγόραζε. Τα έξοδά τους είναι πολλά και το ψάρι σε κάποιες περιπτώσεις θεωρείται πολυτέλεια» λέει ο καπετάνιος που έπιασε τον »σαπουνά» και συνεχίζει: «Εγώ έχω 3 παιδιά και έχω έξι μήνες να τα δω. Είμαι από τη Χαλκίδα και περιφέρομαι σε όλη την Ελλάδα για να βγάλω μεροκάματο».

Αυτές τις ημέρες στάθηκε τυχερός και με αφορμή την ψαριά που έβγαλε στον Αγιόκαμπο αναφέρει: «Ο Αγιόκαμπος είναι ένα πλούσιο και όμορφο μέρος. Κυρίως γιατί έχει φιλόξενους ανθρώπους. Οι ντόπιοι είναι σπουδαίοι και αξίζει αυτό το μέρος να αναπτυχθεί. Έχει όμορφη και γεμάτη θάλασσα».

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

Πηγή: eleftheria.gr

Του Κώστα Γκιάστα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης