"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Η ψηφιακή παιδεία στα σχολεία του Ν. Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχονται  σχολεία στα Τρίκαλα με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, μετά τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τη Διαχειριστική Αρχή και με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Είχε προηγηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η χαρτογράφηση των αναγκών εξοπλισμού των υποδομών εκπαίδευσης, μετά από μακρά διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς.

Στην Πρωτοβάθμια (Δημοτικά) αιτήθηκαν υπολογιστές 84 σχολικές μονάδες Ν. Τρικάλων

Στη Δευτεροβάθμια (Γυμνάσια) 21 σχολικές μονάδες

Στα Λύκεια  13 σχολικές μονάδες στον Ν. Τρικάλων.

η εικόνα προφίλ του Kostas Agorastos

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει την προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, με τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων με Η/Υ κι άλλα σύγχρονα μέσα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: Με μεγάλη χαρά προωθούμε στο Υπουργείο Παιδείας προς υλοποίηση το σχέδιο πρόσκλησης εξοπλισμών πληροφορικής των σχολικών μονάδων της Θεσσαλίας, ευελπιστώντας στη συντομότερη αξιοποίησή του. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή της τεχνολογίας, τόσο στην παροχή αποτελεσματικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όσο και στην εφαρμογή νέων μεθόδων εκμάθησης και ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες για ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, ανταποκριθήκαμε γρήγορα και άμεσα, συνεργαστήκαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δουλέψαμε σκληρά για να διαμορφώσουμε την πρότασή μας αναφορικά με τη διείσδυση της νέας ψηφιακής εποχής στις σχολικές αίθουσες της Θεσσαλίας. Έτσι πλέον όλα τα σχολεία στη Θεσσαλία κι όλοι οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιακή παιδεία. Οφείλουμε να επενδύσουμε στην Παιδεία, η οποία διαμορφώνει το μέλλον της χώρας μας. Στόχος μας σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ώστε κάθε μαθητής να έχει τα ίδια δικαιώματα στη μάθηση με όλους τους συμμαθητές του, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, για να συνεισφέρει σε ό,τι χρειαστεί ώστε η προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής από όραμα να γίνει πραγματικότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης