Η Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Έγραψε ο διευθυντής της camerata junior για την προσπάθεια σύστασης και λειτουργίας μιας συμφωνικής ορχήστρας νέων που υλοποιούν ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τ Έγραψε ο διευθυντής της camerata junior για την προσπάθεια σύστασης και λειτουργίας μιας συμφωνικής ορχήστρας νέων που υλοποιούν ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τ Rating: 0

Η Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής στα Τρίκαλα

Η Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής στα Τρίκαλα

Έγραψε ο διευθυντής της camerata junior για την προσπάθεια σύστασης και λειτουργίας μιας συμφωνικής ορχήστρας νέων που υλοποιούν ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων:

«Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται φυσικά άοκνη προσπάθεια, όραμα, αφοσίωση και υπομονή. Χρειάζεται εμείς οι γεροντότεροι να κάνουμε κεντρική μας φιλοδοξία, “όνειρό” μας την δημιουργία αυτής της ευκαιρίας για τους νέους αλλά και για την πόλη μας. Χρειάζεται να κατευθύνουμε πόρους και κόπο προς την κατεύθυνση αυτή του πολιτισμού αλλά και της παιδαγωγικής.

Και φυσικά χρειάζεται να ξεπεράσουμε τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και ανταγωνισμούς και να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τους κοινούς στόχους.

Το όφελος θα είναι τεράστιο. Εκτός από στιγμές μουσικής απόλαυσης και ψυχικής ανάτασης, εκτός από περηφάνια για την νεολαία μας, εκτός από δημιουργία ευτυχισμένων παιδιών, θα παρακολουθήσουμε και άλλου είδους ανάπτυξη είτε αυτή είναι κίνηση στα ωδεία, δημιουργία χώρων συναυλιών και εκδηλώσεων, δημιουργία ευκαιριών για συναυλίες και εκδηλώσεις, ευγενική άμιλλα και συνεργασία με άλλες πόλεις και φορείς.»

 

Τα παραπάνω λόγια περικλείουν όλα αυτά που απαιτούνται για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα. Η camerata junior των Φίλων της Μουσικής Αθηνών έρχεται στην πόλη μας για να βοηθήσει στην υλοποίηση αυτής ακριβώς της προσπάθειας. Τόσο η ανοικτή δοκιμή που θα γίνει το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο (είσοδος χωρίς προσκλήσεις κυρίως για παιδιά που σπουδάζουν μουσική, φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο ή απλά αγαπούν την μουσική με γονείς και φίλους της προσπάθειας) όσο και η πρωινή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου πρωί στις 11.00 στον ίδιο χώρο (είσοδος με προσκλήσεις που διατίθενται από τον Σ-ΦΜΤ, το Μουσικό Σχολείο, όλα τα ωδεία της πόλης και τον Δήμο –ΚΕ Μουσείο Τσιτσάνη και από το Πνευματικό Κέντρο τις ημέρες της πρόβας και της συναυλίας) έχουν σαν στόχο όλα τα παιδιά της πόλης που ασχολούνται και τους συγκινεί η συμφωνική μουσική να ζήσουν τις διαδικασίες μιας πρόβας νεανικής ορχήστρας να ακούσουν τον διευθυντή – δάσκαλο της ορχήστρας να τους εξηγεί έννοιες – διαδικασίες και να δουν το τελικό αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας και της ενασχόλησης σε ένα μουσικό σύνολο επιπέδου

Αυτό που θα απολαύσουμε την Κυριακή το πρωί θα είναι εκείνο το σημείο στο οποίο θέλουμε να καταλήξει η δική μας προσπάθεια

Όπως πάλι σημειώνει ο δάσκαλος και μουσικός παιδαγωγός Δημήτρης Σέμψης

 

«Τα πάντα ξεκινούν με ένα καλό χόρδισμα. Ακολουθεί σκληρή δουλειά με προσωπική μελέτη, με δοκιμές συνόλου, σωστή καθοδήγηση, αφοσίωση, υπομονή, λίγη τύχη, καλή οργάνωση και προβολή.»

 

Ελάτε στο Πνευματικό Κέντρο να απολαύσουμε μια πρωτόγνωρη δοκιμή ορχήστρας και μια καλή συναυλία

 

(πληροφορίες για την εκδήλωση στα τηλ. 693 2240 980 & 6998 377 332)

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή