Η e-trikala σε συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας Reviewed by Momizat on . Η e – Trikala AE συμμετείχε με επιτυχία στo «6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας» το οποίο έλαβε χώρα 11 – 13 Οκτωβρίου 2013 στην Καρδίτσα. Το Η e – Trikala AE συμμετείχε με επιτυχία στo «6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας» το οποίο έλαβε χώρα 11 – 13 Οκτωβρίου 2013 στην Καρδίτσα. Το Rating: 0

Η e-trikala σε συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας

Η e-trikala σε συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας

Η e – Trikala AE συμμετείχε με επιτυχία στo «6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας» το οποίο έλαβε χώρα 11 – 13 Οκτωβρίου 2013 στην Καρδίτσα. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παυσίλυπου από τις 11 έως και 13 Οκτώβρη και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, της Ιεράς Μητρόπολης και Φαναριοφερσάλων καθώς και του Δήμου Καρδίτσας.

Από την πλευρά της e-Trikala παρουσιάστηκαν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Τηλεφροντίδας και Τηλεϊατρικής που λειτούργησαν ή λειτουργούν στον Δήμο Τρικκαίων από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε αναλυτικά το Πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα τηλε-φροντίδας ασθενών με άνοια INDEPENDENT (ICT Enabled Service Integration
for Independent Living), οι στόχοι, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθώς και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε. Παράλληλα, περιγράφηκε ο τρόπος που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν οι τεχνολογικές υπηρεσίες προς τους χρήστες. Έγινε επίσης ανάλυση των στοιχείων αξιολόγησης των αποτελεσμάτων αλλά και στατιστική περιγραφή τους.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα υπόλοιπα προγράμματα  τηλεφροντίδας και τηλεϊατρικής, όπως το Renewing Health, Elder Spaces και SUSTAINS.

Η θεματολογία του Συνεδρίου αφορούσε σε θέματα όπως τις Ειδικές Ανάγκες στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Ψυχικής Υγείας, Το Ρόλο των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας στην Κοινότητα, Ψυχική Υγεία Τεχνολογία και Τηλεματικές Εφαρμογές, την Ψυχική Υγεία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Μονάδες Ψυχικής Υγείας και Οικονομική Κρίση, Πρωτοβάθμια Φροντίδα σε Παιδιά και Εφήβους, Τα Μοντέλα Αυξημένης Φροντίδας και την Υποστήριξη των Ειδικών Ομάδων, η Ψυχική Υγεία στο Χώρο της Ιατρικής, της Εναλλακτικές Δράσεις στην Κοινότητα και τις θεραπευτικές Διαστάσεις του Χορού.

Τις υπηρεσίες παρουσίασαν η Λιάτου Καλλή από το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της e-Trikala Α.Ε και η κα Καραμπέρη Χριστίνα, ψυχολόγος.

(Από το e-trikala)

Αφήστε το σχόλιο σας