"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Η FIFA σκέφτεται να αλλάξει τελείως το ποδόσφαιρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θα είναι ποδόσφαιρο αυτό που θέλει να κάνει η ΦΙΦΑ; Αυτό είναι το ερώτημα που με βασανίζει διαβάζοντας τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Οι αλλαγές που σκέφτονται να περάσουν οι ιθύνοντες της ΦΙΦΑ θα αλλάξουν τελείως το ποδόσφαιρο από αυτό που γνωρίζουμε τώρα.

Ποιες είναι αυτές :

-Το κάθε ημίχρονο θα διαρκεί 30 λεπτά και όχι 45 λεπτά που είναι τώρα.

– Ο χρόνος θα σταματά, έτσι όπως γίνεται στο μπάσκετ, όταν η μπάλα θα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου

– Η κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να κάνει απεριόριστες αλλαγές, αντί για τρεις ή πέντε όπως γίνονται στην εποχή της πανδημίας.

-Τα πλάγια άουτ θα παίζονται με τα πόδια και όχι με τα χέρια, έτσι όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο σάλας

Και τέλος κάθε ποδοσφαιριστής που θα δέχεται κίτρινη κάρτα θα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου για 5 λεπτά.

Γίνεται κατανοητό ότι οι αλλαγές αυτές, αν τελικά περάσουν, θα αλλάξουν τελείως το ποδόσφαιρο, αλλά θα μειωθούν οι καθυστερήσεις του αγώνα, που γίνονται όταν μία ομάδα κερδίζει πλάγιο άουτ ή άουτ. Ουσιαστικά και να θέλει να κάνει μία ομάδα καθυστερήσεις δεν θα μπορεί και ο καθαρός χρόνος του παιχνιδιού θα είναι «καθαρός».

Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι δεν θέλω να γίνουν αυτές οι αλλαγές γιατί θα έχουμε ένα άλλο…ποδόσφαιρο. Ίσως κάνω λάθος. Ο χρόνος θα δείξει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αλίμονο, να μην ήταν αντίθετη η άποψη του ‘Ελληνος(;) υπογράφοντα το άρθρο. Τι θέλετε, να αλλάξουμε καρέκλα στο καφενείο;(για τραπέζι δεν συζητάμε, είναι casus belli). Αυτά βρήκαμε από τους παππούδες μας, αυτά θα κάνουμε. Έλα όμως που οι προαναφερθέντες, δεν πήγαιναν …Μύκονο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης