Θέλουμε μια πόλη με περιβαλλοντική ευαισθησία Reviewed by Momizat on . Καθαρό περιβάλλον σε καθαρή πόλη, ήταν το αίτημα, το ζητούμενο και η ανάγκη των μαθητών από δημοτικά σχολεία των Τρικάλων, που μετείχαν σε διαγωνισμό έκθεσης πο Καθαρό περιβάλλον σε καθαρή πόλη, ήταν το αίτημα, το ζητούμενο και η ανάγκη των μαθητών από δημοτικά σχολεία των Τρικάλων, που μετείχαν σε διαγωνισμό έκθεσης πο Rating: 0

Θέλουμε μια πόλη με περιβαλλοντική ευαισθησία

mathites
Καθαρό περιβάλλον σε καθαρή πόλη, ήταν το αίτημα, το ζητούμενο και η ανάγκη των μαθητών από δημοτικά σχολεία των Τρικάλων, που μετείχαν σε διαγωνισμό έκθεσης που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Παιδείας και Δία Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού ενεργοποίησε τη μαθητική κοινότητα των τάξεων Ε’ και Στ’ Δημοτικού των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων, με δύο στόχους :ο ένας, να αφουγκραστεί τις ανάγκες των νεαρών συμπολιτών μας, ο δεύτερος, να τους δώσει βήμα για να περιγράψουν όσα βιώνουν, όσα ονειρεύονται, όσα επιθυμούν. Οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, στις εκθέσεις τους με θέμα «Εμείς και ο Δήμος μας: Μια πόλη που αλλάζει», εστίασαν στην ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά των συνδημοτών, στην προώθηση της ανακύκλωσης, στη φροντίδα όλων για τη φύση και την ευπρεπή ζωή και λειτουργία στον αστικό ιστό.
mathites
Σήμερα το πρωί, βραβεύθηκαν οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες, από την αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη και τον αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδα Ανθόπουλο.
Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών από τον Δήμο, προκειμένου, με τη συνεργασία των μαθητών και των πολιτών, ο Δήμος να αποτελέσει πρότυπο εξαίρετης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς. Ο κ. Ανθόπουλος, εξήρε την προσπάθεια των νέων παιδιών, τονίζοντας ιδιαιτέρως τα θετικά αποτελέσματα που η έμφαση στη νέα γενιά μπορεί να έχει.

Το πρώτο βραβείο, για την καλύτερη έκθεση, έλαβε ο μαθητής της Στ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, Γιάννης Πατουλιώτης, ο οποίος κέρδισε για το σχολείο του μια γνήσια άδεια λογισμικού Microsoft Windows 8, που θα παραμείνει στο σχολείο του. Ο ίδιος έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο. Το ίδιο δώρο έλαβαν και οι υπόλοιποι διακριθέντες μαθητές:
Λεπενιώτη Ειρήνη 5ο δημοτικό (Ε τάξη)
Ιωάννα Παππά 25ο Δημοτικό (Στ τάξη)
Ευσταθίου Χριστόφορος 1ο Δημοτικό (Στ τάξη)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή