Θέλουν να (ξε)πουλήσουν ακόμα και τα δάση! Reviewed by Momizat on . Δήλωση Στέλιου Αναστασόπουλου* Δήλωση για το δασοκτόνο νομοσχέδιο (Ν/Σ) που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή έκανε ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέ Δήλωση Στέλιου Αναστασόπουλου* Δήλωση για το δασοκτόνο νομοσχέδιο (Ν/Σ) που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή έκανε ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέ Rating: 0

Θέλουν να (ξε)πουλήσουν ακόμα και τα δάση!

Θέλουν να (ξε)πουλήσουν ακόμα και τα δάση!

Δήλωση Στέλιου Αναστασόπουλου*

Δήλωση για το δασοκτόνο νομοσχέδιο (Ν/Σ) που έφερε η κυβέρνηση στη βουλή έκανε ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Αναστασόπουλος:

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έφερε σε «εύκολο θερινό τμήμα» της βουλής νομοσχέδιο με τον ειρωνικό τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας». Πρόκειται για Ν/Σ ανάλογο με αυτό των αιγιαλών, που αναγκάστηκε να πάρει πίσω -προσωρινά – η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας και των τοπικών κινημάτων όπως και αυτό της Καρδίτσας με την «Πρωτοβουλία υπεράσπισης» της Λίμνης.

Στο συγκεκριμένο Ν/Σ ουσιαστικά περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο μια δασική έκταση γίνεται εύκολη λεία σε ημέτερους, της κυβέρνησης «επενδυτές» αφού αλλάζει τις χρήσεις γης και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των δασών μας και μάλιστα χωρίς κανόνες. Εξυπηρετούνται, αναμφισβήτητα, τα πελατειακά συμφέροντα οικοδομικών συνεταιρισμών και ανοίγει ο δρόμος για την κερδοσκοπική εκμετάλλευση δασών και δασικών εκτάσεων.

Το ΥΠΕΚΑ επιχειρεί να παραβιάσει συνταγματικές διατάξεις που υπερασπίζονται τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας αφού καταργεί την απόλυτη προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων και την απαγόρευση μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δημόσιων δασικών εκτάσεων. Παράλληλα, επιβραβεύονται οι μέχρι σήμερα καταπατητές ενώ επιτρέπονται σε αυτές κάθε είδους δραστηριότητα – από χωροθέτηση τουριστικών χωριών μέχρι και δεξαμενών καυσίμων! Επίσης, δεν αναφέρεται πουθενά η κατάρτιση δασικών χαρτών, που αποτελούν την προϋπόθεση για τη διαφανή και αποτελεσματική διαχείριση των δασών.

Πρόκειται για νομοσχέδιο – φορέα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, τις συνέπειες και τη βαρβαρότητα του οποίου βιώνουν καθημερινά τα ελληνικά νοικοκυριά. Του νεοφιλελευθερισμού που «μισεί» το δημόσια αγαθά και τα παραδίδει βορά σε «καπάτσους» «επιχειρηματίες» και μεγαλοεργολάβους που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς τα πανέμορφα Άγραφα και η Αργιθέα, δεν θα είναι ασφαλή μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.

Ας τους διώξουμε, πριν είναι αργά για την ελληνική ύπαιθρο!

 

*επικεφαλής του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» στο Ν. Καρδίτσας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή