Θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο πρεκλογικώς; Reviewed by Momizat on . Σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 18, του νομοσχεδίου «Έλεγχος των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και των Αιρετών Σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 18, του νομοσχεδίου «Έλεγχος των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και των Αιρετών Rating: 0

Θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο πρεκλογικώς;

Θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο πρεκλογικώς;

Σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 18, του νομοσχεδίου «Έλεγχος των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και των Αιρετών Αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα προβλέπει την απαγόρευση μετάδοσης μέσω των ραδιοφώνων και των τηλεοπτικών σταθμών καταγγελιών που δεν αφορούν την προεκλογική δραστηριότητα κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, επισύροντας κυρώσεις γα τους παραβάτες.

Δηλαδή οι καταγγελίες που θα μπορούν να μεταδίδονται θα αφορούν μόνο την προεκλογική δραστηριότητα. και θα αποκλείονται άλλες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, κοινοβουλευτικά στελέχη χαρακτηρίζουν αμφιλεγόμενη τη διάταξη, αφού υποστηρίζουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φίμωση του Τύπου.

Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι με τη διάταξη προστατεύονται οι πολίτες από «αθέμιτο» προεκλογικό ανταγωνισμό μεταξύ υποψηφίων κομμάτων που μπορεί να επηρεάσει την πρόθεση ψήφου για θέματα που δεν αφορούν τον προεκλογικό αγώνα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή