Θέσεις του Γ. Κυρίτση για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας Reviewed by Momizat on . Ομιλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργου Κυρίτση στην επίκαιρη επερώτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας   Ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ομιλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργου Κυρίτση στην επίκαιρη επερώτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας   Ολοκληρωμένο σχέδιο για την Rating: 0

Θέσεις του Γ. Κυρίτση για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Θέσεις του Γ. Κυρίτση για το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

Ομιλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργου Κυρίτση στην επίκαιρη επερώτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

 

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ζήτησε ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΔΗΜ.ΑΡ. με θέμα την ανάπτυξη την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014.

Ο κ. Κυρίτσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους, εξαγγέλλει επενδύσεις που δεν θα αντιμετωπίσουν καθόλου το πρόβλημα της ανεργίας και κόβει κορδέλες προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες ότι άρχισε η ανάπτυξη».

«Δεν έχετε στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και δεν έχετε κανένα παραγωγικό μοντέλο για να υλοποιήσετε», τόνισε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή, τη δευτερογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, την ενέργεια, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία και την παιδεία.

Επίσης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέπτυξε τις συνέργειες που θα πρέπει να υπάρξουν στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για το σκοπό αυτό. «Η τουριστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση όμως στηρίζεται στο ξεπερασμένο πρότυπο περασμένων δεκαετιών. Το μοντέλο «ήλιος-θάλασσα» δεν μπορεί όμως να συνεχίσει να παράγει. Δεν έχετε κανένα σχέδιο σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό. Μια διαδικασία που θα αξιοποιήσει τη φυσική μας ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση. Δεν έχετε σχέδιο για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Για τους «δρόμους του χιονιού», τους «δρόμους του κρασιού», τους «δρόμους της Θρησκείας», τον ιατρικό τουρισμό», ανέφερε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Ο κ. Κυρίτσης χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι δεν εκμεταλλευόμαστε το «μεγάλο μας κράχτη», όπως είπε, δηλαδή την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία μας, ως μοχλό ανάπτυξης.

«Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, δεν επιτρέπονται ολιγωρίες. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με ρητορείες. Θα έρθει με ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και θα οδηγεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», κατέληξε.

 

Μπορείτε να αναζητήσετε το βίντεο της ομιλίας του κ. Κυρίτση για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο link http://www.youtube.com/watch?v=-yMqKYUNIsY&feature=youtu.be . Το βίντεο της δευτερολογίας βρίσκεται στο link http://www.youtube.com/watch?v=6bI0Ci5tq68&feature=youtu.be .

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή