Θανάσης Λιούτας για την Κοινωνική Ασφάλιση Reviewed by Momizat on . Ακούγοντας στη ΔΕΘ τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλάβαμε πόσο έτοιμη είναι η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε μια μεγάλη ασφαλιστική τομή. Σήμερα, ένα ε Ακούγοντας στη ΔΕΘ τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλάβαμε πόσο έτοιμη είναι η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε μια μεγάλη ασφαλιστική τομή. Σήμερα, ένα ε Rating: 0

Θανάσης Λιούτας για την Κοινωνική Ασφάλιση

Θανάσης Λιούτας για την Κοινωνική Ασφάλιση

Ακούγοντας στη ΔΕΘ τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλάβαμε πόσο έτοιμη είναι η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει σε μια μεγάλη ασφαλιστική τομή.

Σήμερα, ένα εύρωστο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στην κρατική χρηματοδότηση, όταν η εθνική οικονομία βρίσκεται σε πολυετή ύφεση.

Ένα ασφαλιστικό σύστημα αποκλειστικά βασισμένο στη δημόσια χρηματοδότηση οδηγεί σήμερα, είτε στη χρεοκοπία της οικονομίας, είτε στην παροχή κάκιστων υπηρεσιών ασφάλισης και πολύ χαμηλών συντάξεων.

Με δεδομένο αυτό, ο συνδυασμός των δυο και τριών πυλώνων ασφαλιστικής κάλυψης, σε συνδυασμό με το μείζονα στόχο της διασφάλισης των αδυνάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αποτελεί μια επαναστατική πολιτική.

Με το νέο σύστημα θα εξοικονομηθούν δημόσια κεφάλαια και θα εκμεταλλευθούν ιδιωτικοί πόροι, ώστε να παρέχεται στο εξής μια περισσότερο ευρεία και βιώσιμη ασφαλιστική κάλυψη, σε εργαζομένους και συνταξιούχους.

Παράλληλα, μέσα από το νέο σύστημα, οι συντάξεις δε θα είναι καταδικασμένες στο κατώτερο δυνατό όριό τους, όπως επέλεξε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νόμο Κατρούγκαλου. Επίσης, οι εργοδοτικές εισφορές θα μπορούσαν να μειωθούν με σκοπό τη δημιουργία πάρα πολλών θέσεων εργασίας.

Εδώ και καιρό η Ευρώπη, στο ζήτημα αυτό, έχει προχωρήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δε θα σταματήσει να οδηγεί σε περικοπές στις συντάξεις και σε αυξημένες εισφορές. Η συνεχής μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων και η συνεχής αύξηση της φορολογίας δεν οδηγούν στην ανάπτυξη, αλλά σε έναν ακόμη πιο φτωχό ελληνικό λαό.

Η ριζική ασφαλιστική τομή που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα απεγκλωβίσει από τη σημερινή, τραγική κατάσταση, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και συνολικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Το μέλλον όλων των Ελλήνων θα πρέπει να είναι το μέλλον της ευημερίας και όχι το μέλλον των ελάχιστων πόρων.

Γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να προχωρήσουμε μπροστά.

Σας ευχαριστώ πολύ που ακούσατε τις σκέψεις μου και θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον Γιάννη Βρούτση για την τιμή που μας έκανε και παρευρέθηκε στη σημερινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Τρικάλων.

Με εκτίμηση,
Θανάσης Λιούτας

Σχόλια (1)

  • Zεύς

    Άν δεν υπήρχανε βιομηχανίες στα χέρια “γαλάζιων” που χρωστάνε 2.500.000 ευρώ στο ικα,μπορεί να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα στο ασφαλιστικό σύστημα.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή