"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.6 C
Trikala

Θανάσης Μπαταγιάννης: « Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα » – Οι αρνητικές πρωτιές της Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θανάσης Μπαταγιάννης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό “Πρωτοβουλία ” του Δημ.Κουρετα

Οι στίχοι ενός γνωστού τραγουδιού που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου και μελοποίησε ο Γιάννης Μαρκόπουλος -έφυγε πριν δύο μήνες από τη ζωή – ταιριάζει με τα πεπραγμένα της διοίκησης του κ. Αγοραστού : « Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα και τους καημούς που σκέπασε καπνός » .

 

Τα χρόνια , σχεδόν 13 , που πέρασαν χωρίς ανάπτυξη της Θεσσαλίας – που έμεινε στα λόγια -πλην κάποιων έργων υποδομής που θα μπορούσαν να γίνουν σε μια το πολύ δυο κι όχι τρείς σχεδόν «χαμένες» θητείες (2010- 2023) .

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν μια σειρά από αρνητικές πρωτιές για τη Θεσσαλία :το κατά κεφαλή εισόδημα (ΑΕΠ) της Θεσσαλίας βρίσκεται στην 9 η θέση ανάμεσα σε 13 Περιφέρειες της χώρας μας κι αν λάβουμε υπόψιν ότι η Δυτική Θεσσαλία ( Τρίκαλα – Καρδίτσα ) έχουν χαμηλότερο εισόδημα από την Ανατολική ( Λάρισα – Βόλος ) , τότε συμπεραίνουμε ότι ο Νομός μας είναι από τους φτωχούς Νομούς της χώρας. Η ανεργία – 16,2% – είναι ανώτερη από το μέσο όρο της Ελλάδας ( 11,9 % ) .

Σε στενωπό η απασχόληση ενώ η κρυφή ανεργία καλπάζει | Sofokleousin.gr

 

Το εισόδημα των κατοίκων της Θεσσαλίας είναι τα ¾ (76%) του μέσου Έλληνα και περίπου το μισό του μέσου Ευρωπαίου . Συνέπεια όλων αυτών η μείωση του πληθυσμού της Θεσσαλίας κατά 6,2% : 687.527 άτομα σήμερα από 732.762 το 2011 , αφού οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή μας . Θα παραμείνουμε αδρανείς για άλλα 5 χρόνια ; ή θα επιδιώξουμε εκτός από οδικά έργα και κόμβους να γίνουν και έργα που αυξάνουν την παραγωγικότητα του αγροτικού τομέα και πολλαπλασιαστικά των εισόδημα όλων μας ; έργα που θα δώσουν λύση στην έλλειψη νερού για το πότισμα των καλλιεργειών με ταμιευτήρες και μικρά φράγματα στη μείωση του κόστους παραγωγής με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( ΑΠΕ ) αντί για το ακριβό πετρέλαιο ή ηλεκτρικό ρεύμα , στην προβολή και στήριξη των τοπικών προϊόντων .

Meteora - Top sights and how to get there

Θα έρχονται οι τουρίστες το Ν. Τρικάλων μόνο για το Μύλο των Ξωτικών και τις μονές των Μετεώρων και θα αποχωρούν την ίδια μέρα ; όχι βέβαια αν γνωρίζουν ότι στο Νομό μας υπάρχει πλήθος άλλων αξιοθέατων όπως πχ το σπήλαιο της Θεόπετρας (μη επισκέψιμο) , η πανέμορφη περιοχή του Ασπροποτάμου ( «Ελβετία της Ελλάδος» με πλήθος μνημείων ή ακόμη αν «έξυπνη» πόλη των Τρικάλων διέθετε έστω ένα Αρχαιολογικό μουσείο (γενέτειρα του Ασκληπιού) που έχουν όλες οι πόλεις της Θεσσαλίας ( και η Καρδίτσα) , ενώ παραμένει σχεδόν αναξιοποίητος ο χώρος του παλαιού μηχανουργείου ( ΚΟΜΔΕ-Σαράγια) , που θα μπορούσε να έχει μετατραπεί σε Τεχνολογικό Πάρκο ή Βιομηχανικό Μουσείο .

Σέρρες: Δεν αφήνει τα ζώα του κτηνοτρόφος κι ας κινδυνεύει από τις πλημμύρες

Θα μπορούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ( συν αγρότες , κτηνοτρόφοι ) να έχουν πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση , στα χρήματα του Ταμείου ανάκαμψης που τώρα κατευθύνονται μόνο στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις ; θα μπορούν οι νέοι να πληρώνουν τα ακριβά ενοίκια για να μην φιλοξενούνται στο σπίτι των γονιών τους και να κάνουν δική τους οικογένεια ; θα γίνει ποτέ κάποιος έλεγχος για την ακρίβεια ( αισχροκέρδεια) των σούπερ μάρκετ , της εφοδιαστικής αλυσίδας , των παρόχων ενέργειας ;

Ληθαίος: Το ποτάμι των Τρικάλων που πλημμυρίζει με συναισθήματα τον επισκέπτη – News.gr

Για όλα αυτά τα ερωτήματα έχουμε απαντήσεις κι είναι ο λόγος που σας καλούμε να στηρίξατε το συνδυασμό μας για μια σύγχρονη και παραγωγική Περιφέρεια Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πανεπιστημιακό δάσκαλο και συγγραφέα κ. Δημήτρη Κουρέτα που επι δεκαετίες ασχολείται επιστημονικά με τον αγροτοδιατροφικό τομέα που αποτελεί την βάση της Θεσσαλικής οικονομίας , γιατί Θεσσαλός δεν μόνο όποιος γεννήθηκε στη Θεσσαλία , αλλά καθένας που ζει , εργάζεται , αγαπά τον τόπο μας , έχει όραμα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας κι αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε την ψήφο σας .

Με εκτίμηση
Θανάσης Μπαταγιάννης
Επιχειρηματίας – Οικονομολόγος
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Τρικάλων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά είναι επιχειρήματα και θέσεις γιά την ανατροπή του ανεύθυνου Αγοραστού.
    Το μόνο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα, είναι μόνο θεάματα και έργα βιτρίνας.
    Ο Κουρέτας έχοντας δίπλα του τον Θανάση Μπαταγιάννη θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν γιά τον νόμο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης