Θα αδιαφορήσει για δεύτερη φορά το υπουργείο Παιδείας σε επιστολή μαθήτριας του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας; Reviewed by Momizat on . Το δις μη απαντάν, ουκ υπουργείυο σοφού…. Για δεύτερη φορά, η ίδια μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας αποστέλλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ελπίζοντας να απαντη Το δις μη απαντάν, ουκ υπουργείυο σοφού…. Για δεύτερη φορά, η ίδια μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας αποστέλλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ελπίζοντας να απαντη Rating: 0

Θα αδιαφορήσει για δεύτερη φορά το υπουργείο Παιδείας σε επιστολή μαθήτριας του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας;

Θα αδιαφορήσει για δεύτερη φορά το υπουργείο Παιδείας σε επιστολή μαθήτριας του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας;

Το δις μη απαντάν, ουκ υπουργείυο σοφού…. Για δεύτερη φορά, η ίδια μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας αποστέλλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ελπίζοντας να απαντηθεί.
Σιγά μην απαντηθεί!
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση απέλυσε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα, οι νυν παρακολουθούντες μαθητές, να μην ξέρουν τι να κάνουν. Ο τέως υπουργός Παιδείας, δεν διέψευσε ότι, την ημέρα που υπέγραφε την απόφαση κατάργησης των ειδικοτήτων, εγκαινίαζε νέες εγκαταστάσεις ιδιωτικού ΙΕΚ, με ανάλογες ειδικότητες…

Η επιστολή της Αλεξάνδρας Γούλα είναι η δεύτερη. Είχε προηγηθεί μια ακόμη, στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2013-2014, η οποία, φυσικά, δεν απαντήθηκε.
Και γιατί να απαντηθεί; Μεγαλύτερο θέμα είναι οι «αιώνιοι φοιτητές» εξάλλου, αφού έτσι η κυβέρνηση θα μπορέσει να μειώσει κι άλλο τις δαπάνες για την εκπαίδευση και δη για την τριτοβάθμια.
Σιγά μην ασχοληθεί ο υπουργός με ένα κορίτσι κάπου στην ελληνική επαρχία (αν ασχοληθεί, αυτό θα γίνει λόγω ντόρου, ενώ θα χρησιμοποιήσει τις γνωστές μνημονιακές εκφράσεις δικαιολόγησης των πάντων και δεν θα κάνει απολύτως τίποτε. Απλώς, θα πει τα δικά του).

Δυστυχώς η μνημονιακή συγκυβέρνηση κατέστρεψε και την εκπαίδευση.
Η επιστολή έχει ως εξής:

 

 

Κύριε Υπουργέ Παιδείας, ως μαθήτρια του επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας μετά την ανακοίνωση του πρώην Υπουργού Παιδείας , κυρίου Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την κατάργηση του κλάδου ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ,έχω την ανάγκη εγώ και άλλα τόσα παιδιά που βρισκόμαστε στην ίδια θέση να ληφθούν κάποιες νέες και δίκαιες αποφάσεις για εμάς τα παιδιά που έχουμε μείνει στον αέρα.

Πιο συγκεκριμένα το περσινό καλοκαίρι ο κλάδος Υγείας και Πρόνοιας καταργήθηκε έχοντας ήδη εμείς δηλώσει τον κλάδο αυτόν, από το τέλος της σχολικής χρονιάς Α’ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς Β’ όπου στην οποία παρακολουθούμε έναν συγκεκριμένο κλάδο της προτίμησης μας και των δυνατοτήτων μας.

Όμως αυτή η δυνατότητα της επιλογής μας ,καταργήθηκε από κάποιους ανθρώπους που δεν λογάριασαν τα όνειρα μας και το μέλλον μας. Εφόσον μας ανάγκασαν να παρακολουθήσουμε έναν άλλο κλάδο χωρίς την θέληση μας και χωρίς τη δυνατότητα να επιλέξουμε στο μηχανογραφικό μας τις παραϊατρικές σχολές που θα επιθυμούσαμε . Όπως αντιλαμβάνεστε μια τέτοια απόφαση στην μέση της χρονιάς ,ήταν τελείως αντιδημοκρατική και άδικη. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες πού έγιναν από εμάς τα παιδιά αλλά και από γονείς και εκπαιδευτικούς, δυστυχώς δεν καταφέραμε να δικαιωθούμε .Φτάσαμε στο σημείο μαθητές και Υπουργείο Παιδείας να γίνουμε δύο ασύνδετοι κρίκοι της αλυσίδας της εκπαίδευσης.

Ζητάμε τώρα από εσάς όλα εμείς τα παιδιά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας ,να μας στηρίξετε και να μας δώσετε τη δυνατότητα τουλάχιστον να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις παραϊατρικές σχολές δηλώνοντας τες στο μηχανογραφικό από όποιον κλάδο βρίσκεται ο καθένας μας .Αυτό άλλωστε γινόταν και παλιά. Περάσαμε έναν χρόνο σε κλάδους που δεν επιλέξαμε με την ψυχή μας αλλά με καταναγκασμό .

Στερηθήκαμε την παρακολούθηση και τις γνώσεις του τομέα Υγείας και Πρόνοιας μην μας στερήσετε τώρα και το μέλλον μας.

Είναι αδιανόητο οι σχολές αυτές να πάψουν να είναι προσβάσιμες από εμάς ,αφού οι αλλαγές αυτές έγιναν εν μέσω της φοίτησής μας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΣ .

ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!

Περιμένω απάντηση σας , Γούλα Αλεξάνδρα μαθήτρια του ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή