Θα ακολουθήσουν οι Δήμοι του Ν. Τρικάλων; Reviewed by Momizat on . Οι Δήμοι του νομού  Τρικάλων δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρόσθετη και ουσιαστική κοινωνική πολιτική; Δεν υπάρχουν φτωχοί και άποροι, οι οποίοι να έχουν ανάγκη ε Οι Δήμοι του νομού  Τρικάλων δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρόσθετη και ουσιαστική κοινωνική πολιτική; Δεν υπάρχουν φτωχοί και άποροι, οι οποίοι να έχουν ανάγκη ε Rating: 0

Θα ακολουθήσουν οι Δήμοι του Ν. Τρικάλων;

Θα ακολουθήσουν οι Δήμοι του Ν. Τρικάλων;

Οι Δήμοι του νομού  Τρικάλων δεν μπορούν να ακολουθήσουν πρόσθετη και ουσιαστική κοινωνική πολιτική; Δεν υπάρχουν φτωχοί και άποροι, οι οποίοι να έχουν ανάγκη εφαρμογής κάποιου είδους κοινωνικής προστασίας; Γιατί οι Δήμοι Νάουσας και Βέροιας, για δεύερη χρονιά, διανέμουν καυσόξυλα σε προνομιακή τιμή σε δημότες τους; Αν δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη δράση, τη μαθαίνουν τώρα. Αν δεν σχεδίαζαν κάτι συγκεκριμένο, μπορούν τώρα. Αν δεν έχουν τη θέληση, θα φανεί… Οπως φαίνεται από το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μπορεί να εφαρμοστεί πολιτική από έναν πυλώνα της θεσμικής μας λαϊκής και κρατικής υπόστασης, προκειμένου να ανακουφιστούν αρκετοί κάτοικοι και των τεσσάρων Δήμων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος της Νάουσας διανέμει καυσόξυλα σε προνομιακή τιμή στους δημότες από το δημοτικό δάσος, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Αναστάσιος Καραμπατζός.

Η διανομή στους δικαιούχους γίνεται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου και το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί και αναρτηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο φέτος θα πάρουν καυσόξυλα 600 οικογένειες (έναντι 530 τη περσινή χρονιά) με τη κάθε οικογένεια να λαμβάνει πέντε τόνους ξύλα συνολικής αξίας 170 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ). Η τιμή έχει οριστεί από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου και καλύπτει μόνο τα έξοδα υλοτόμησης, μεταφοράς στους δασικούς δρόμους απ” όπου παραλαμβάνονται από τους δικαιούχους και οργάνωσης της διάθεσης των καυσόξυλων, χωρίς κανένα κέρδος για το Δήμο, διευκρίνισε ο κ. Καραμπατζός.

Όπως διευκρίνισε πάντως, δεν έχουν λείψει κάποια κρούσματα κατάθεσης ψευδών στοιχείων, σύμφωνα με παράπονα και καταγγελίες δημοτών που έγιναν στη Δημοτική Αρχή ωστόσο η ίδια δεν είναι σε θέση να διενεργήσει επιπλέον έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία που υποβάλλονται.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία για τη στήριξη των αδύναμων  κοινωνικών ομάδων έχει λάβει και ο Δήμος Βέροιας καλώντας κάθε δημότη που διαθέτει ξυλόσομπα την οποία δεν χρειάζεται πλέον να τη δώσει στη Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου προκειμένου να την αξιοποιήσουν οικογένειες που ζουν χωρίς θέρμανση.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Δημάρχου Βέροιας κ.Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου στο ΑΠΕ, οι δημότες ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα καθώς παρέχουν ό,τι μπορούν τόσο στο κοινωνικό φαρμακείο όσο και το παντοπωλείο, ενώ θετική ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου για συγκέντρωση σχολικού υλικού.

Οι δημότες που μπορούν να διαθέσουν ξυλόσομπες, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 23310 24794 και συνεργείο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου έρχεται και παραλαμβάνει τη διαθέσιμη ξυλόσομπα. Επιπλέον καλούνται όλοι οι δημότες που διαθέτουν κουβέρτες, χειμερινά ρούχα και άλλα είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ζεστασιά των συνανθρώπων μας, να τα διαθέτουν στην υπηρεσία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο ισόγειο κατάστημα της οδού Ζωγιοπούλου 5.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή