Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝοσοκομείοΤρικάλων; Reviewed by Momizat on . Εξαιρετικά σοβαρή η καταγγελία του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί σε μείωση παραγγελιών φαρμάκων για τους νοσηλευόμενους, σε αδ Εξαιρετικά σοβαρή η καταγγελία του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί σε μείωση παραγγελιών φαρμάκων για τους νοσηλευόμενους, σε αδ Rating: 0

Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝοσοκομείοΤρικάλων;

Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝοσοκομείοΤρικάλων;

Εξαιρετικά σοβαρή η καταγγελία του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Η έλλειψη κονδυλίων οδηγεί σε μείωση παραγγελιών φαρμάκων για τους νοσηλευόμενους, σε αδυναμία ανταπόκρισης θεραπειών για εξωτερικούς ασθενείς με βαριές παθήσεις και σε μη λειτουργία της αρμόδιας επιτροπής για εισαγωγή φθηνών ελληνικών φαρμάκων.
Αν ισχύει η καταγγελία, πρόκειται για την πλήρη εγκατάλειψη των ασθενών, για την υπολειτουργία του δημόσια συστήματος υγείας διά της απαξίωσής του, για την παντελή αδιαφορία ως προς τους ασθενείς, τον κάθε συνάνθρωπο.
Αν ισχύει η καταγγελία, οι μνημονιακές πολιτικές συνθλίβουν και πολτοποιούν τον Ελληνα πολίτη, ακόμη και σε τομείς που κάποτε ήταν κατάκτηση.

Αν όμως η καταγγελία δεν ισχύει, θα πρέπει η διοίκηση του νοσοκομείου να την αντιπαραβάλλει με το τι πραγματικά συμβαίνει, με στοιχεία συγκεκριμένα. Αν δεν το πράξει, σημαίνει ότι συμφωνεί πως έτσι είναι η κατάσταση.
Και, επιτέλους, κάποιος πρέπει να αναλαμβάνει ευθύνη για ό,τι συμβαίνει! Είναι ζήτημα ευθιξίας, σοβαρότητας, δημοκρατίας και ανθρωπισμού: μειώθηκαν ή όχι τα κονδύλια;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Καταγγέλλουμε ότι στις τραγικές συνέπειες της περικοπής των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων για το έτος 2014, το Νοσοκομείο Τρικάλων αναγκάζεται να περιορίσει τις παραγγελίες απαραίτητων φαρμάκων για τους ασθενείς του Νοσοκομείου  και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στη πραγματοποίηση χημειοθεραπειών και θεραπευτικών σχημάτων ειδικών παθήσεων εξωτερικών ασθενών που απαιτούν ακριβά φάρμακα. Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου για φαρμακευτική δαπάνη είναι μειωμένος το 2014 κατά 83.000 ευρώ ανά μήνα.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε ότι το Φαρμακείο του Νοσοκομείου λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό για πάνω από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η Επιτροπή Φαρμάκων για να εισαχθούν στο Νοσοκομείο φθηνότερα και ποιοτικά ελληνικά  γενόσημα φάρμακα.

Τμήμα Υγείας Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναμένουμε λοιπόν τους αρμόδιους να πάρουν θέση.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή