Θα δημιουργήσει απεργιακό ταμείο η ΕΛΜΕ Τρικάλων; Reviewed by Momizat on . Οπως ακριβώς το γράφαμε, για την ανάγκη δημιουργίας απεργιακού ταμείου εν όψει της πολυήμερης απεργίας. Χθες, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφασ Οπως ακριβώς το γράφαμε, για την ανάγκη δημιουργίας απεργιακού ταμείου εν όψει της πολυήμερης απεργίας. Χθες, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφασ Rating: 0

Θα δημιουργήσει απεργιακό ταμείο η ΕΛΜΕ Τρικάλων;

Θα δημιουργήσει απεργιακό ταμείο η ΕΛΜΕ Τρικάλων;

Οπως ακριβώς το γράφαμε, για την ανάγκη δημιουργίας απεργιακού ταμείου εν όψει της πολυήμερης απεργίας. Χθες, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου. Επομένως, πρέπει άμεσα η ΕΛΜΕΤ να συζητήσει αυτό το ζήτημα, στο οποίο ήδη επικεντρώνουν οι πολέμιοι της απεργίας, ελπίζοντας ότι η οικονομική στενότητα θα “αποσύρει” τους εκπαιδευτικούς από τη συνέχιση της απεργίας. Η απόφαση είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: θα φανεί και εμπράκτως, η στήριξη της κοινωνίας – όσο μπορέι ο καθένας – στον αγώνα των εκπαιδετικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Θα εκδοθούν κουπόνια των 1, 2  και 5  ευρώ για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα των εκπαιδευτικών, μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK.Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ.  Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η ΟΛΜΕΙ “καλεί τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθυνθούν στους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της περιοχής τους για την οικονομική στήριξη του αγώνα”. Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας