"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Θα διεκδικήσουμε όσα δεν διεκδικούν οι κυβερνήσεις»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη σύσταση νομικού φορέα, ο οποίος θα έχει αυτόνομη δράση και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις γερμανικές αποζημιώσει, την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, το σκάνδαλο Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια, προβαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο νέος φορέας «θα διεκδικήσει όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση, όλα αυτά που δεν κάνει η Βουλή, όλα αυτά που παραλείπει, πολλές φορές, να κάνει και η Δικαιοσύνη ή παρατείνει την διεξαγωγή τους».

«Στις 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, θα κάνουμε μια κίνηση υπεράσπισης της δικαιοσύνης, ως πυλώνα της δημοκρατίας. Με πρωτοβουλία της “Πλεύσης Ελευθερίας” θα ιδρυθεί ένας νομικός φορέας, με αυτόνομη δράση, που θα διεκδικήσει όλα εκείνα που καταστρατηγούνται και παραβιάζονται από τις κυβερνήσεις» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και προσέθεσε ότι ο φορέας «θα διεκδικήσει όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση, όλα αυτά που δεν κάνει η Βουλή, όλα αυτά που παραλείπει, πολλές φορές, να κάνει και η Δικαιοσύνη ή παρατείνει την διεξαγωγή τους».

Μετά από μία διαδικτυακή καμπάνια και αρκετά βίντεο η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε την πρότασή σημειώνοντας ότι «παίρνουμε την πρωτοβουλία να μην αφήσουμε αναπάντητη αυτή την εγκληματική παρεμπόδιση απονομής της δικαιοσύνης. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να μην αφήσουμε αυτό το καθεστώς αδικίας και αρνησιδικίας για το λαό και τη χώρα, αυτό το καθεστώς που καλλιεργεί την απελπισία, μπολιάζει την παραίτηση και τελικά νομιμοποιεί την προέλαση του πιο απάνθρωπου και απολυταρχικού καθεστώτος που έχει γνωρίσει η χώρα, τουλάχιστον στη διάρκεια της δικής μου ζωής και της ζωής πολλών νέων ανθρώπων» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ουσιαστικά, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», αναφέρεται στις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια.

«Τέσσερις υποθέσεις που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, έχουν απασχολήσει και τις τρεις εξουσίες, που σύμφωνα με το άρθρο ένα του Συντάγματος θα έπρεπε να λειτουργούν υπέρ του λαού» δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής, ενώ έκανε λόγο για παραλείψεις, καθυστερήσεις και εγκληματικά λάθη που έχουν γίνει σε αυτές τις υποθέσεις, από όλες τις κυβερνήσεις.

Για το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια είπε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τα πληρώσουμε, αλλά μπορούμε να ζητήσουμε αποζημιώσεις για την καταστροφή της παραγωγής και της οικονομίας, αλλά και για όσα τράβηξε ο ελληνικός λαός.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, διευκρινίζοντας το ρόλο του φορέα είπε: «Θα είναι ένας νομικός φορέας αποτελούμενος από νομικούς και επιστήμονες, που δεν θα κάνει νομικά πράγματα, θα κάνει μια κορυφαία πολιτική πράξη. Θα υπερασπίζεται αυτά που όλοι οφείλουμε να υπερασπιστούμε» και σημείωσε ότι «αυτός ο φορέας θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που μπορούν και πρέπει να αναληφθούν στις υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκα, διότι όποιος λέει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, λέει ψέματα και θα του δώσουμε την ευκαιρία να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και ενώπιον της δικαιοσύνης και ενώπιον της κοινωνίας».

efsyn.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ετοιμάζεται καινούργιας εσοδειας σανο από την νέα Κουμουνδούρου!
    Τελικά το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς δεν έχει τέλος!
    Ποιος θα μας σώσει από τους επιδοξους σωτηρες;
    Αγιε μου Σωστη σωσε με ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης