"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Θα κλείσουν νηπιαγωγεία σε χωριά του Νομού Τρικάλων – Διάταξη διπλασιάζει τον απαιτούμενο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κίνδυνος να βάλουν λουκέτο, απειλεί δεκάδες νηπιαγωγεία σε χωριά και του νομού Τρικάλων , καθώς διάταξη που προωθεί προς ψήφιση το υπουργείο Παιδείας, αλλάζει την οργανικότητα των νηπιαγωγείων και διπλασιάζει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία τους.

Ειδικότερα, μέχρι και σήμερα, για τη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου, απαιτείται να υπάρχουν επτά νήπια, ενώ σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση αυτός ο αριθμός αυξάνεται στα δεκατέσσερα, γεγονός που θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στην προσχολική εκπαίδευση, με κλείσιμο νηπιαγωγείων στα χωριά με μικρό αριθμό νηπίων.

Στον νομό  Τρικάλων , τα νηπιαγωγεία που απειλούνται είναι πολλά, καθώς τα περισσότερα στα χωριά λειτουργούν με οριακό αριθμό νηπίων.

Για το γεγονός αυτό έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις από τον εκπαιδευτικό κόσμο, που θα προβεί σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης, που αναφέρεται στο νέο νομοσχεδίου για «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης