Tα Τρίκαλα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ» μαζί με άλλες 106 ελληνικές πόλεις.
Η διάβαση να βλέπει τους πεζούς, το φανάρι να μετράει την κίνηση και να αναβοσβήνει αναλόγως και οι οδηγοί να ενημερώνονται στο κινητό τους από το application του δήμου για το πού έχει ελεύθερη θέση να παρκάρουν.
Αλγόριθμοι να επιτηρούν τους χώρους πρασίνου και το πότισμά τους, τις τυχόν διαρροές στο σύστημα ύδρευσης και τον φωτισμό στα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια.
Αυτό το εμποτισμένο με μπόλικη ψηφιακή τεχνολογία μέλλον μπορεί να μοιάζει από μακρινό ως ουτοπικό, γίνεται όμως πραγματικότητα σε εκατοντάδες δήμους κάθε γωνιάς της χώρας.
Οι 7 άξονες όπου εντάσσονται οι δράσεις αφορούν τη βιώσιμη μετακίνηση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των δημοτικών τελών και του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της διαφάνειας, την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις και τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών.
Δημήτρης Παπαστεργίου
υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο «ΘΕΜΑ»
«Οι πολίτες το αξίζουν»
«Η δημιουργία πράσινων, φιλικών και προσβάσιμων πόλεων αποτελεί βασικό μας στόχο. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, παρέχουμε στους δήμους τα αναγκαία τεχνολογικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για να ενισχύσουμε τον έξυπνο χαρακτήρα των πόλεων. Ηδη 107 δήμοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027” για τις smart cities, με έργα που προάγουν τη βιώσιμη μετακίνηση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις και την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών. Παράλληλα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, προχωράει το αντίστοιχο πρόγραμμα για τις 17 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Η τεχνολογία δημιουργεί ευκαιρίες για να εκσυγχρονίσουμε τις πόλεις και αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και μεριμνούμε ώστε να μη χαθεί καμία. Οι πολίτες αξίζουν να ζουν σε πόλεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και δίνουν λύσεις στα προβλήματά τους».
Tα Τρίκαλα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα , μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, μαζί με τις 16 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ως πόλη πιλότος .
Στο «Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του ΕΣΠΑ, μπήκαν άλλες 106 ελληνικές πόλεις, μετά τα Τρίκαλα, και με μικρότερο ποσό.
Να υποθέσω ότι αυτή η εξήγηση, προέρχεται από το (ανύπαρκτο) γραφείο.
Έτσι δεν είναι;
Προς αποφυγήν παρ-εξήγησης: Δεν το λέω για κακό, άλλωστε με τον εικονιζόμενο αλληλο-προσφωνούμεθα …σύντροφοι.
Αυτή η εξήγηση είναι “επεξηγηματική”, εις την υπηρεσία του πρώην πρώτου πολίτη της έξυπνης πόλης, νυν υπουργού και μελλοντικού πρώτου βουλευτή του νομού (αμήν παναγίτσα μου, να βγαίνει το μεροκάματο)
Μέχρι και τα πεζοδρόμια ξέρουν ότι ανήκεις στο γνωστό «γραφείο». Ειδάλλως, πως τα ξέρεις αυτά; Τα διάβασες στα «Νέα»;
Τα γράφει το κείμενο, αλλά όποιος έβαλε τον τίτλο δεν το διάβασε…
Αυτό λέμε κι εμείς ρε επεξηγηματικέ. Η ανακοίνωση του γραφείου κι εσύ, ένα πράμα, να πούμε.
Μπράβο στον εκατομμυριούχο Τρικαλινό υπουργό μας.