"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.4 C
Trikala

«θα πούμε το λάδι, λαδάκι»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πόσο πιο πάνω πια θα ανέβουν οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης; Σε αυτό το εύλογο ερώτημα όχι μόνο δε δίνονται απαντήσεις στους Έλληνες καταναλωτές, αλλά έρχεται και νέος κύκλος ανατιμήσεων, γεγονός που “κρατάει” σε συνεχή ανοδική πορεία τον πληθωρισμό στα τρόφιμα εδώ και 17 συνεχόμενους μήνες.

Η τιμή του ελαιόλαδου στο ράφι του σουπερμάρκετ από τον Νοέμβρη αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 ευρώ.

Αναμένεται να επηρεαστούν και άλλα προϊόντα, που χρησιμοποιούν ως παράγωγο το ελαιόλαδο.

Στη ζώνη της Μεσογείου τα τελευταία 10 χρόνια παρατηρείται μια πτώση της παραγωγής. Πέρυσι βρεθήκαμε σε μια φάση που από την παγκόσμια αγορά έλειπαν 1.500.000 τόνοι. Η Ισπανία και Ιταλία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους εισήγαγαν σχεδόν όλες τις ποσότητες ελαιόλαδου από την ελληνική αγορά. Όμως ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση που στις αγορές τους εκτόξευσαν την τιμή χονδρικής πάνω από τα 7 ευρώ», σημείωσε, αρχικά, ελαιοπαραγωγός, μιλώντας στο OPEN.

Οι Ελληνες ελαιοπαραγωγοί ετοιμάζονται για πενιχρή σοδειά

Ενώ η επόμενη συγκομιδή ελιάς αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα σε δύο μήνες, οι παραγωγοί ελαιολάδου σε όλη τη χώρα είναι απογοητευμένοι από τα προβλήματα που πλήττουν τους ελαιώνες τους.

Υπάρχει μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα της επερχόμενης σοδειάς. Η χαμηλή καρποφορία και η μύγα των καρπών θα είναι στην πρώτη γραμμή της συγκομιδής της ελιάς.

Προβλήματα υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε περιοχές που παράγουν λάδι, όπως η Κρήτη, η Λακωνία, η Μυτιλήνη, η Θράκη. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που ορισμένοι να προτείνουν στους καταναλωτές να φυλάξουν λάδι και για την επόμενη χρονιά επειδή τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης