Θα σταθούν δίπλα στους μαθητές τους οι τρικαλινοί καθηγητές; Reviewed by Momizat on . Με τρίωρη στάση εργασίας, συμπλληρωματική αυτή της ΟΛΜΕ, απαντά η ΕΛΜΕ Τρικάλων στην απίθανη απόφαση - τιμωρία  του υπουργείου Παιδείας, για αναπλήρωση μαθημάτω Με τρίωρη στάση εργασίας, συμπλληρωματική αυτή της ΟΛΜΕ, απαντά η ΕΛΜΕ Τρικάλων στην απίθανη απόφαση - τιμωρία  του υπουργείου Παιδείας, για αναπλήρωση μαθημάτω Rating: 0

Θα σταθούν δίπλα στους μαθητές τους οι τρικαλινοί καθηγητές;

Θα σταθούν δίπλα στους μαθητές τους οι τρικαλινοί καθηγητές;

Με τρίωρη στάση εργασίας, συμπλληρωματική αυτή της ΟΛΜΕ, απαντά η ΕΛΜΕ Τρικάλων στην απίθανη απόφαση – τιμωρία  του υπουργείου Παιδείας, για αναπλήρωση μαθημάτων σε σχολεία, μαθητές των οποίων “τόλμησαν” να πραγματοποιήσουν κατάληψη.

Η απόφαση της πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕΤ ελήφθη μετά την αποχώρηση του προέδρου και ουσιαστικά της ΔΑΚΕ στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, και αφού είχε προηγηθεί προσπάθεια έκτακτης συνεδρίασης, προ ημερών. Ομως, αυτό δεν έγινε – ίσως η Μ. Εβδομάδα ήταν κάποιου είδους… εμπόδιο – και το μεσημέρι συνεδρίασε το ΔΣ. Μετά από ώρα, αποχώρησε ο πρόεδρος του ΔΣ, αναφερόμενος στην απουσία μιας παράταξης – φάντασμα, της ΠΕΚ, αλλά και των άλλων μελών της ΔΑΚΕ.
Επί της ουσίας, και βάσει του κειμένου καταγγελίας των μελών της Πρωτοβουλίας και του ΠΑΜΕ, διεφάνη η μη θέληση να υπάρχει απόφαση, για την απίθανη απόφαση του υπουργείου, περί αναπλήρωσης μέσα στο Πάσχα, σχολείων όπου έγινε κατάληψη. Αντί η ΕΛΜΕΤ να ασχολείται με μια ξεκάθαρα αντιπαιδαγωγική απόφαση, που απλώς τιμωρεί και δεν βλέπει καν, ότι μακροπρόθεσμα, στρέφει τα παιδιά εναντίον της κοινωνίας, απλώς ικανοποιώντας επιθυμίες όσων θεωρούν ότι “πρέπει” για κάποιον λόγο να τιμωρηθούν οι μαθητές,ε πειδή επέδειξαν κάποιους είδους “μη επιθυμητή” συμπεριφορά.

Πάντως, η απόφαση για συμπληρωματική στάση εργασίας, στην τρίωρη στάση που κήρυξε η ΟΛΜΕ, ελήφθη. Επίσης, αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Λάρισα.
Το ερώτημα είναι, αν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων των Τρικάλων που τιμωρούνται, θα σταθούν δίπλα στους μαθητές τους ή αν θα υποκύψουν, όχι μόνο στο ότι είναι μη νόμιμο να εργάζονται σε ημέρες θεσμοθετημένων αργιών, αλλά και στην ωμή απειλή, ότι όποιος δεν εργαστεί, κινδυνεύει με πειθαρχικό! (περισσότερα εδώ).

Θανάσης Μιχαλάκης
*ΣΗΜ. Η φωτό προέρχεται από την πρόσφατη διαμαρτυρία των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων, για το θέμα των τουαλετών. Αυτό τιμωρείτε, κύριοι αρμόδιοι της κυβέρνησης; Ή μήπως, πίσω από το προκάλυμμα των συνηθισμέων καταλήψεων, στοχεύετε να μη γίνεται καμία κινητοποίηση;

Ο κατάλογος των σχολείων στον νομό μας, είναι ο εξής:

 

 

 

Ημερομηνίες αναπλήρωσης

Ονομασία Σχολικής μονάδας 23/4/2014 24/4/2014 25/4/2014
1ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
ΕΠΑΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ
6ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑΙ
7ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑΙ ΝΑΙ
8ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑΙ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑΙ
1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑΙ ΝΑΙ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή