Θα συζητήσουν για τον Αχελώο… κατόπιν εορτής! Reviewed by Momizat on . Με την Περιφέρεια να τηρεί σιγή ιχθύος, σαν να μην την αφορά το θέμα και τους τρικαλινούς βουλευτές να μοιάζουν σαν να μην ξέρουν τι συμβαίνει, η εκτροπή του Αχ Με την Περιφέρεια να τηρεί σιγή ιχθύος, σαν να μην την αφορά το θέμα και τους τρικαλινούς βουλευτές να μοιάζουν σαν να μην ξέρουν τι συμβαίνει, η εκτροπή του Αχ Rating: 0

Θα συζητήσουν για τον Αχελώο… κατόπιν εορτής!

Θα συζητήσουν για τον Αχελώο… κατόπιν εορτής!

Με την Περιφέρεια να τηρεί σιγή ιχθύος, σαν να μην την αφορά το θέμα και τους τρικαλινούς βουλευτές να μοιάζουν σαν να μην ξέρουν τι συμβαίνει, η εκτροπή του Αχελώου θα συζητηθεί… στην Αθήνα, με θέμα τη… συμβολή του ΣτΕ στη διαμόρφωση νέου πλαισίου!
Και μάλιστα διοργανωτής θα είναι η Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών, δηλαδή φορέας που έχει ένα απλό ρόλο και ενδιαφέρον για τα της Θεσσαλίας. Είναι ειρωνικό, να έχει δημοσιοποιηθεί η λήξη – σχεδόν – των έργων εκτροπής, και να διεξάγεται μια ημερίδα. Το θέμα της είναι
«ΕΡΓΑ ΑΧΕΛΩΟΥ: Η συμβολή του Συμβουλίου της Επικρατείας στη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την ολοκλήρωση και λειτουργία τους με σεβασμό στο περιβάλλον». Μα, τι θα συζητηθεί, όταν η απόφαση είναι ειλημμένη και ουδείς από τους υποστηρικτές του έργου, λέει κάτι; Φυσικά, προφανώς η ημερίδα είχε προγραμματιστεί καιρό πριν. Πλέον, όμως, με την τελευταία εξέλιξη (που μάλλον ακόμη δεν έχουν μάθει η Περιφέρεια και οι βουλευτές), μήπως να άλλαζε το θέμα της; Θα συζητηθεί κάτι που έχει κριθεί;

Η ημερίδα

Η ημερίδα θα διεξαχθεί

Από την Εταιρία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ), τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος – Αθήνα).

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Η ημερίδα θα αναδείξει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία του πολύπαθου έργου, την απόφαση του ΣτΕ, τις αιτιάσεις, τις εκτιμήσεις και τις δυνατότητες συνέχισης.

Στην ημερίδα, την έναρξη της οποίας θα κάνει ο πρόεδρος της ΕΘΕΜ κ. Ιωάννης Καλλές, θα τοποθετηθούν στη θεματική «Έργα Αχελώου: Αντιπαράθεση σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον ή διαμάχη για τις αναπτυξιακές επιλογές στη χώρα μας;» οι κ.κ.: Αλεξάκος Φώτης, μέλος Δ.Σ. ΕΘΕΜ, Περ/κός Σύμβουλος Θεσσαλίας, πρ. νομάρχης Καρδίτσας, Γκούμας Κώστας, πρ. πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κ.Ε., μέλος Δομής Υδατικών Πόρων   ΤΕΕ/Κ.Δ. Θεσσαλίας και Μπαρμπούτης Τάσος, μέλος Δ.Σ. ΕΘΕΜ, μέλος Δομής Υδατικών Πόρων ΤΕΕ/Κ.Δ. Θεσσαλίας.

Για τη «Βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων: Εναλλακτικές δυνατότητες για την Θεσσαλία» θα μιλήσει ο κ. Παπαγρηγορίου Σπύρος, πολιτικός μηχανικός  περιβάλλοντος, DiPL, M.Sc., M.LSH., ενώ η δικηγόρος Τροβά Ελένη θα αναδείξει, με την ομιλία της, τις «Δικαστικές περιπέτειες του Θεού Ποταμού».

Η κ. Σιούτη Γλυκερία, Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις με θέμα: “Βιώσιμη Διαχείριση του Αχελώου: Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον”.

Η ημερίδα θα κλείσει με παρεμβάσεις και συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

Θα αποδοθεί τιμητική διάκριση στους κ.κ. Κώστα Παπαστεργίου και Λάζαρο Λαζαρίδη».

Το πιο ωραίο είναι στο τέλος:

«Το Δ.Σ. της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) καλεί όλους τους Θεσσαλούς και ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς να παρευρεθούν ώστε μέσα από μια γόνιμη και ουσιαστική παρέμβαση-συζήτηση να αναδειχθεί το μείζον θέμα της ολοκλήρωσης των έργων του Αχελώου με σεβασμό στο περιβάλλον και το νομικό πλαίσιο». Μα, αφού το έργο σταμάτησε με δικαστική απόφαση! Τι ακριβώς να ολοκληρωθεί;
Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή