Θα συνεχιστεί και φέτος η ενισχυτική διδασκαλία στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων ίδρυσαν την Κοινωνική Δομή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η ο Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων ίδρυσαν την Κοινωνική Δομή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η ο Rating: 0

Θα συνεχιστεί και φέτος η ενισχυτική διδασκαλία στα Τρίκαλα

Θα συνεχιστεί και φέτος η ενισχυτική διδασκαλία στα Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων ίδρυσαν την Κοινωνική Δομή της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η οποία παρέχει δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δομή αυτή λειτούργησε με επιτυχία την περσινή χρονιά και εξυπηρέτησε τριάντα (30) δικαιούχους του προγράμματος, οι οποίοι ήταν μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Τρικκαίων  και εντάχθηκαν στη δομή μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Η Δομής της Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα συνεχίσει τη λειτουργία της και για το σχολικό έτος 2014 – 2015. Οι δικαιούχοι μαθητές του προγράμματος θα πρέπει να είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Τρικκαίων. Δικαίωμα αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Το όριο εισοδήματος δεν ισχύει για μαθητές των οποίων και οι δυο γονείς έχουν κάρτα ανεργίας, όπως επίσης και για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ή για παιδιά με φυσική απουσία γονέων.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες θα πρέπει να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων, Γαριβάλδη 8 (στον ημιώροφο του Πνευματικού Κέντρου) για την υποβολή σχετικής αίτησης. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 έως την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014. Εκπρόθεσμες αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και θα αξιολογούνται από την Οργανωτική Επιτροπή εφόσον θα υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων.

Συνημμένα της αίτησης υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο Δ. Α. Τ.

2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία έτη.

3. Κάρτα ανεργίας γονέων.

4. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής για αναπηρία γονέα ή μέλους της οικογένειας.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στην Κοινωνική Δομή Ενισχυτική Διδασκαλίας.

Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων μπορεί να ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά εφ’ όσον κριθούν απαραίτητα. Η επιλογή των μαθητών στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα γίνει από  την Οργανωτική Επιτροπή της Κοινωνικής Δομής Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που θα προκύψει, μετά από την αξιολόγηση και τη διαθεσιμότητα που θα υπάρχει στα φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να ζητήσει την διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας από την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου, όπου κριθεί απαραίτητο. Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, όπου κριθεί απαραίτητο κατά την διενέργεια της αξιολόγησης, μπορεί να ζητήσει  ή να αναζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή