Θα υιοθετήσει η δημοτική αρχή τις σοβαρές προτάσεις του “Φυσάει Κόντρα”; Reviewed by Momizat on . Το "Φυσάει κόντρα" έθεσε στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου για τη συνεδρίαση της 30ης Οκτώβρη το θέμα των δύο προτάσεων του που είχε αναπτύξει και Το "Φυσάει κόντρα" έθεσε στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου για τη συνεδρίαση της 30ης Οκτώβρη το θέμα των δύο προτάσεων του που είχε αναπτύξει και Rating: 0

Θα υιοθετήσει η δημοτική αρχή τις σοβαρές προτάσεις του “Φυσάει Κόντρα”;

Θα υιοθετήσει η δημοτική αρχή τις σοβαρές προτάσεις του “Φυσάει Κόντρα”;

Το “Φυσάει κόντρα” έθεσε στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου για τη συνεδρίαση της 30ης Οκτώβρη το θέμα των δύο προτάσεων του που είχε αναπτύξει και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχαμε συγκαλέσει,  σχετικά με τη διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ώστε, αφ` ενός να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι του δήμου μας και αφ` ετέρου να αναληφθεί πρωτοβουλία ενάντια στον υποσιτισμό των μαθητών στην πρωτοβάθμια κυρίως εκπαίδευση.

Ακολουθεί το κείμενο των σχεδίων απόφασης για τα δύο σημαντικά αυτά θέματα.

fysaei kontra 1

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Κάνοντας χρήση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη φέρει στην συνεδρίαση του για συζήτηση και έγκριση σχέδιο απόφασης σύμφωνα με την οποία αφ` ενός να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και αφ ετέρου να αναλάβει ο δήμος μας πρωτοβουλία για το φαινόμενο του υποσιτισμού δεκάδων μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία .

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Σήμερα, με την οικονομική κρίση να μαίνεται, να αναδιανέμει βίαια τον κοινωνικό πλούτο και να ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος του κεφαλαίου και των τοκογλύφων των εγχώριων και παγκόσμιων αγορών δεν αρκούν οι διαμαρτυρίες και τα μεγάλα λόγια.

Σήμερα, χρειαζόμαστε πράξεις.

Χρειαζόμαστε επιλογές και αποφάσεις που να προβάλλουν δημιουργική αντίσταση, να προτάσσουν την κοινωνική αλληλεγγύη στην ιδιοτέλεια του ιδιωτικού, να ανακουφίζουν άμεσα τους πληττόμενους συνανθρώπους μας από την κρίση στα πλαίσια της πρωταρχικής αναγκαιότητας για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την προσπάθεια προτείνουμε την απαλλαγή από τα οικιακά δημοτικά τέλη όσων δημοτών του Δήμου Τρικκαίων είναι άνεργοι πάνω από 6 μήνες και έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από το  ποσό των 8.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα κάτω από το ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο Δήμος μας στα πλαίσια άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής και της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα πρέπει να επιδείξει προς εκείνους τους δημότες που έχουν δεχθεί περισσότερο από όλους μας τις σκληρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να παρέμβει και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής που θα ανακουφίσει κοινωνικές ομάδες με οξυμμένα οικονομικά προβλήματα, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι.

Η παρέμβαση του αυτή δεν θα έχει χαρακτήρα επικοινωνιακό και συμβολικό, αλλά και πρακτικό αφού θα δώσει μία σημαντική οικονομική ελάφρυνση σε νοικοκυριά που ακόμα και αυτή την μικρή βοήθεια την έχουν σήμερα απόλυτη ανάγκη.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1) Οι δικαιούχοι να είναι κάτοικοι και δημότες του δήμου Τρικκαίων.

2) Να διαθέτουν βεβαίωση ανεργίας τουλάχιστον έξι (6) μηνών από τον ΟΑΕΔ.
3) Η ιδιόκτητη τυχόν κατοικία τους να μην ξεπερνά σε εμβαδό  τα 100 τ.μ.
4) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 15.000 ευρώ για διμελείς οικογένειες. Στο ποσό αυτό προστίθενται 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ αν πρόκειται για ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά το ποσό των 8.000 ευρώ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1) Αίτηση

2) Υπεύθυνη Δήλωση με κείμενο: «όλα τα στοιχεία στην αίτηση μου είναι αληθή και σε περίπτωση μεταβολής είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου και να προσκομίσω το αντίστοιχο έγγραφο ώστε να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες στη ΔΕΗ»

3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
4) Τελευταίο απόκομμα λογαριασμού κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ) στο όνομα του ενδιαφερόμενου. Σε διαφορετική περίπτωση απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση λογαριασμού ΔΕΥΑΤ ή σταθερής τηλεφωνίας, ο οποίος να εκδίδεται στο όνομά του.

5) Νόμιμος τίτλος κτήσης της κατοικίας. Σε περίπτωση μη ιδιόκτητης κατοικίας, μισθωτήριο συμβόλαιο με σφραγίδα από την αρμόδια ΔΟΥ .

6) Βεβαίωση τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας ανεργίας (χορηγείται από τον ΟΑΕΔ)

7) Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα από την ΔΟΥ.

Η απαλλαγή για τους μακροχρόνια άνεργους θα ισχύει  για μέχρι το τέλος του έτους μέσα στο οποίο γίνεται η αίτηση απαλλαγής. Για την συνέχιση της απαλλαγής ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίζει νέα βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

 

 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στην Ελλάδα του 2013 πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής των παιδιών υπάρχει και στο Δήμο μας και μπορεί να το διαπιστώσει  ο καθένας μας.

Πολλοί από τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παρακολουθούν νηστικοί ή υποσιτισμένοι το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα , είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι ή απλήρωτοι , είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να μειωθεί η απαιτούμενη γονική φροντίδα.

Οι εξαγγελίες του υπουργείου παιδείας  για το κοινοτικό πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη δημοτική αρχή, ώστε να έχει αποσύρει το ενδιαφέρον και την μέριμνα του από το υπαρκτό και εντεινόμενο πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών που ελλοχεύει και στην περιοχή μας , το οποίο χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα , χωρίς κανένα απολύτως διαχωρισμό με απόφαση και ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ο δήμος ως μέρος της κρατικής δομής έχει υποχρέωση να καλύψει χωρίς καθυστέρηση αυτές τις κοινωνικές ανάγκες, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία επιπλέον οικονομική ενίσχυση, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις  επείγουσες αυτές συνθήκες.

Φέρνουμε προς συζήτηση και έκδοση απόφασης στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού μας συμβουλίου και ζητάμε ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προχωρήσει στην παροχή ενός απλού γεύματος (του λεγόμενου δεκατιανού, που αποτελείται από γάλα , σάντουιτς και φρούτο) μέσα από τη διακριτική λειτουργία και των σχολικών κυλικείων σε εκείνους τους μαθητές που οι δάσκαλοί τους τηρώντας απαραβίαστα την αρχή της εχεμύθειας θα υποδείξουν ότι ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία των μαθητών που περιγράψαμε.

Τις προτάσεις αυτές τις καταθέτουμε προς συζήτηση  και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων.

ΤΡΙΚΑΛΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

Σχόλια (1)

  • Δημήτρης Κέμος

    Να μας πούνε πρώτα από που θα βρούνε τα χρήματα και όχι προτάσεις του “αέρα”! Αυτές οι προτάσεις ανήκουν σε άλλες εποχές…θέλουμε κοστολόγηση, όπως είναι υποχρεωμένοι να πράξουν στον κάθε δήμο!
    Χρόνια πολλά για αύριο, έστω και με πρόταση χωρίς παρέλαση!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας