"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.9 C
Trikala

Θείο Δώρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Εκδόσεις BELL, ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων, η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου «Σοφά…δες» και το βιβλιοπωλείο Τσοπελάκος, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Στα Μονοπάτια της Τέχνης» του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, διοργάνωσαν την παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ιωάννας Γκανέτσα, Θείο Δώρο  στην αίθουσα «Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό», στο ισόγειο του Μουσείου Τσιτσάνη.

Το βιβλίο προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων Γωγώ Ραγιά και συντόζιζε η Αλεξία Θεογιάννη, Βιβλιοθηκονόμος, συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου «Σοφά…δες».

Για το βιβλίο και την τέχνη μίλησε και συζήτησε με το κοινό η ίδια η συγγραφέας.

 

Λίγα λόγια για το Θείο Δώρο

 

Πάντοτε υπήρχαν φθηνοί έρωτες, μικροί έρωτες, λίγοι έρωτες.

Και για κάθε οκά από αυτούς υπήρχε ένας δυνατός, που έμενε στην ιστορία,

κι άλλος ένας που δεν τον μάθαινε σχεδόν ποτέ κανείς.

 

Τότε

Ο νεαρός ζωγράφος Θοδωρής Μελλιδόνης βρίσκει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο της ποιήτριας Ιβάνας Λεοντάρη. Στην κορύφωση της σχέση τους, όμως, την αφήνει να φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της. Και χάνει τα ίχνη της…

 

Τώρα

Ογδόντα πέντε χρόνων πια, αναγνωρισμένος ζωγράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μελλιδόνης ψάχνει να βρει την Ιβάνα, καθώς νιώθει ότι ο χρόνος του σιγά σιγά τελειώνει.

 

Ο Τζανής, συγγραφέας που ερευνά τη σχέση της τέχνης με τον έρωτα, γνωρίζει τον μεγάλο ζωγράφο. Μεταξύ τους αναπτύσσεται οικειότητα και ένα δέσιμο που θα οδηγήσει τον Τζανή στην αναζήτηση της Ιβάνας για χάρη του Μελλιδόνη, χωρίς να του αποκαλύψει τίποτα. Σύντομα ο Τζανής, ο οποίος έχει μια περίπλοκη σχέση με την Ντορέττα, την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου-γκαλερί της Αθήνας, θα συνειδητοποιήσει πως όσο σπάνια ταιριάζουν οι μέρες των ανθρώπων και οι στιγμές που έρχονται, τόσο πιο σπάνια ταιριάζουν οι έρωτες.

 

Ένα μυθιστόρημα για τη στιγμή που πέρασε. Και για την πιθανότητα να μην έρθει ποτέ ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης