"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Θεραπευτική κολύμβηση για παιδιά με αναπηρία στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντική η πρωτοβουλία και η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υλοποίηση προγράμματος για παιδιά με αναπηρία.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Άθλησης για Όλους(ΠΑγΟ),περιόδου 2021-22, οι δύο φορείς υλοποιούν για πρώτη φορά πιλοτικό πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης για παιδιά με αναπηρία στην μικρή πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.


Σκοπός αυτού του πιλοτικού προγράμματος, είναι η παροχή προγραμμάτων προσαρμοσμένης άσκησης και σπορ σε ασκούμενους (παιδιά με ενήλικες) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων η κ. Εφη Λεβέντη, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων και εκ μέρους του ΤΕΦΑΑ της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Δημήτρης Κοκαρίδας, Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΦΑΑ Π.Θ και υπεύθυνος της ειδικότητας ειδικής φυσικής αγωγής.  Υπεύθυνη του προγράμματος θεραπευτικής κολύμβησης  και γενικότερα των προγραμμάτων προσαρμοσμένης άσκησης για ΑμεΑ αυτής της περιόδου, είναι η κ. Χριστίνα Τσολάκη, απόφοιτη καθηγήτρια ειδικής φυσικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Η ίδια, διαθέτει χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε προγράμματα προσαρμοσμένης άσκησης εντός και εκτός νερού, ενώ βρίσκεται σε άριστη συνεργασία για την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και υποστήριξης με την Β. Αντωνιάδου, προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων και την κ. Γεωργία Κωφού, υπεύθυνη των προγραμμάτων Άθλησης για όλους.


Σε κάθε μάθημα στο νερό, δίνεται η δυνατότητα εξατομικευμένης υποστήριξης και καθοδήγησης κάθε παιδιού με αναπηρία με την παρουσία ενός φοιτητή – φοιτήτριας της ειδικότητας ειδικής φυσικής αγωγής ως βοηθού για κάθε παιδί (αναλογία 1:1), πάντα υπό την καθοδήγηση της κ. Τσολάκη.

Το πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης ξεκίνησε πιλοτικά με έναν μικρό αριθμό παιδιών με αναπηρία αυτό το καλοκαίρι και ευελπιστεί να θέσει με επιτυχία τις βάσεις για διεύρυνση του αριθμού συμμετεχόντων (αρχικά παιδιών και στη συνέχεια ενηλίκων) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε συστηματική βάση, με την επόμενη χρονιά επανεκκίνησης του Προγράμματος Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ). Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2431353518, πρωινές ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης