Tην Παρασκευή 22 Ιουλίου αντιπροσωπία της ΛΑ.Ε Τρικάλων συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «στη συζήτηση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που θα έχει το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την χώρα και τον ελληνικό λαό, αφού είναι δεδομένο ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα λειτουργήσει με μόνο κριτήριο το κέρδος και όχι την κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Αποτέλεσμα του ξεπουλήματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι η μεγάλη αύξηση στις τιμές των  εισιτηρίων, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων αλλά και η κατάργηση δρομολογίων  κάτι που  αφορά άμεσα και τα  Τρίκαλα αφού το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπονομεύσει το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης της γραμμής “Παλαιοφάρσαλος -Καλαμπάκα” και θα οδηγήσει, αργά ή γρήγορα, στην ματαίωση της χρηματοδότησης της, με αποτέλεσμα την οριστική κατάργηση της γραμμής και τη διακοπή των δρομολογίων από και προς τα Τρίκαλα , οδηγώντας στη σιδηροδρομική απομόνωση του τόπου μας, στερώντας από τους πολίτες τη δυνατότητα για φθηνή και ασφαλή μετακίνηση γεγονός που θα εξυπηρετήσει γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα.
Η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., εντάσσεται στην υλοποίηση κυβερνητικής δέσμευσης στο πλαίσιο της συμφωνίας του τρίτου μνημονίου το οποίο από κοινού ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και στηρίζει η Ένωση Κεντρώων. Η εκποίησή της και η εκποίηση της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), που μάλλον έπεται, είναι πολιτικές σε ευθεία αντίθεση με ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο και συνολικά δημόσιο δίκτυο συγκοινωνιών, για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία για το λαό και μοχλό ανάπτυξης και στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πωλείται με προίκα αποθεματικό 25 εκ. και κατ’ έτος και Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος 50 εκ. από το ελληνικό κράτος, για να εκτελεί δρομολόγια στις άγονες γραμμές. Τα ποσά αυτά θα μπαίνουν πλέον στα ταμεία της ιταλικής εταιρείας.
Η ΛΑ.Ε είναι αντίθετη στο ξεπούλημα της Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των αεροδρομίων, των λιμανιών και συνολικά των δημόσιων υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου. Η  ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει στο λαό και ως δημόσια στρατηγική επιχείρηση θα έπρεπε να  εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί και να λειτουργήσει κερδοφόρα σε  όφελος του τόπου και του ελληνικού λαού και της ανάπτυξης της χώρας, κάτω από εργατικό έλεγχο, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μετατροπή της Ελλάδας  σε σύγχρονο κόμβο μεταφορών.
Η ΛΑ.Ε Τρικάλων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Κυριακή 31 Ιουλίου στον Σιδηροδρομικό σταθμό Τρικάλων στις 10.30 π.μ και πορεία προς τον χώρο των  εγκαινίων  της υπόγειας διάβασης του ΟΣΕ στα Σαράγια όπου θα παραστεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.»