Θεσσαλία: Βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ, εξαίρετη νίκη Αγοραστού και Τσιλιμίγκα Reviewed by Momizat on . Σκληρή και επί της ουσίας αυτοκριτική πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Θεσσαλίας. Όλα τα στελέχη των οργάνων σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, μαζί με Σκληρή και επί της ουσίας αυτοκριτική πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Θεσσαλίας. Όλα τα στελέχη των οργάνων σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, μαζί με Rating: 0

Θεσσαλία: Βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ, εξαίρετη νίκη Αγοραστού και Τσιλιμίγκα

Θεσσαλία: Βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ, εξαίρετη νίκη Αγοραστού και Τσιλιμίγκα

Σκληρή και επί της ουσίας αυτοκριτική πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Θεσσαλίας. Όλα τα στελέχη των οργάνων σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, μαζί με τους βουλευτές, θα πρέπει να καθίσουν σήμερα το μεσημέρι (όχι αύριο, σήμερα) και να δουν, γιατί η τόσο πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα της Ηρώς Διώτη, έφτασε να υποσκελίζεται από ένα ανύπαρκτο οργανωτικά ΠΑΣΟΚ και από τη ΔΗΜΑΡ, που, δεν την υπολόγιζαν (για κάποιον απροσδιόριστο λόγο).

Είναι αδιανόητο να χάνουν τη δεύτερη θέση από τον εξαίρετο και σοβαρό γιατρό Ν. Τσιλιμίγκα, ο οποίος άργησε να επιλεγεί, άργησε να επιλέξει υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, άργησε να ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα. Κατόρθωσε, όμως, το παλαιό ΠΑΣΟΚ – κυριολεκτικά – να συσπειρωθεί. Και να καταλάβουν ορισμένοι, ότι υπάρχουν ακόμη δεσμοί στον κάμπο, ότι το νέο δεν φυτρώνει έτσι εύκολα, ότι μπορεί και να υπήρχαν δομές που δεν είναι εμφανείς.

Στις 5.25 το πρωί, στο 88,04% των τμημάτων, ο Κ. Αγοραστός συγκέντρωνε 42,83%, ο Ν. Τσιλιμίγκας 17,2%, η κα Διώτη 13,33%  (αναλυτικά τα αποτελέσματα στον σύνδεσμό μας, στην αρχική σελίδα).

Από την άλλη, ο Κ. Αγοραστός θα πρέπει να λυπάται μόνο γιατί δεν εξελέγη από τον πρώτο γύρο. Ξεπέρασε αυτό το ποσοστό στα Τρίκαλα, είχε υπεροχή στη Λάρισα, παρόλα τα προβλήματα από την αποχώρηση Καραλαριώτου για τον Δήμο, αλλά κατόρθωσε να δείξει ένα ενδιαφέρον για πράγματα που σε ορισμένους φαίνονται ανούσια, μη πολιτικά, απλά: δρόμους, πομώνες, αποχιονισμούς, εξοπλισμό δημοσίων εγκαταστάσεων και υποδομών. Και αυτά, είναι τμήμα της καθημερινότητας. Εκτός από τη γενική πολιτική, υπάρχει και η καθημερινότητα. Ταυτοχρόνως, επέδειξε διεισδυτικότητα, αφού είναι αδύνατον να θεωρήσει κανείς ότι η ΝΔ παίρνει στη Θεσσαλία 42%!
Ετις, ένα αναστημένο παλιό (κυριολεκτικά) ΠΑΣΟΚ, μια μαχητική ΔΗΜΑΡ και ένας οργανωτικός Αγοραστός (με τον Χρ. Μιχαλάκη να δίνει ρέστα, με περίπου 52%), έσβησαν τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ για είσοδο στον δεύτερο γύρο. Φταίει, κυρίως, ότι δεν πολιτικοποίησε τις εκλογές. Τεράστια επικοινωνιακά λάθη, ανάλωση της Ηρώς Διώτη στη… διάβαση Κηπακίου, σε επισκέψεις σε ζητήματα ήσσονος σημασίας και έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής γραμμής. Η οποία υπάρχει, αλλά δεν φάνηκε.
Οι υπόλοιποι συνδυασμοί, πάντως, απείχαν αρκετά από παρουσίες των κομμάτων που τους στηρίζουν, εκτός από τον Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος κατέγραψε και πάλι υψηλά ποσοστά (10,46% στις 5.30 το πρωί). Είναι εμφανές ότι το ΚΚΕ μπορεί να κάνει εκλογές και να κερδίζει. Το θέμα είναι, αν θα μπορέσει να πάει και πιο ψηλά σε μια παραδοσιακά ισχυρή για αυτό Περιφέρεια.
Αξιοσημείωτο ότι η Ελληνική Αυγή παίρνει ένα ποσοστό, που ουδείς έχει μέχρι στιγμής σχολιάζει.
Το θέμα, φυσικά, είναι πλέον, τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο. Ο Ν. Τσιλιμίγκας δήλωσε ότι όλα παίζονται στον…τελικό. Όμως ο Κ. Αγοραστός υπενθύμισε ότι η διαφορά είναι τεράστια. Θα έχει σημασία, και σε επίπεδο συμμαχιών, να φανεί, τι θα κάνει η ευρεία Αριστερά.
Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας