"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Θεσσαλία: Εννέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης – Ένας νεκρός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εννέα είναι τα συνολικά κρούσματα λεπτοσπείρωσης όπως ανακοινώθηκε από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

Ειδικότερα, σε «1272 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας. Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 82 ως λοίμωξη του αναπνευστικού. Από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SarsCov2.

 

Παρατηρείται μία μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας της γαστρεντερίτιδας και της λοίμωξης του αναπνευστικού χωρίς να υπερβαίνουν τα αναμενόμενα στο συγκεκριμένο πληθυσμό.Συνολικά το τελευταίο 24ώρο καταγράφηκαν έξι νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας, και 15 νοσηλείες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Το τελευταίο 24ωρο επίσης πραγματοποιήθηκαν έξι έλεγχοι με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης παθογόνου του ανωτερου αναπνευστικού συστήματος εκ των οποίων σε τέσσερα δείγματα ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό παθογόνου. Επίσης έγινε ένας έλεγχος ανίχνευσης παθογόνου γαστρεντερικού όπου ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό εντεροπαθογόνου».

«Δεν παρατηρείται, λοιπόν, συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές. Ο αριθμός των κρουσμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος πιθανώς να οφείλεται στην αύξηση της θετικότητας στον κορονοϊό που παρατηρείται στη Θεσσαλία όπως επίσης και στις περισσότερες περιφέρειες της επικράτειας», ανέφερε στη συνέχεια.

«Σήμερα δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Από τις 27/9 έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης είναι 9 εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται», τόνισε και πρόσθεσε: «Δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, στο δήμο Παλαμά, τρία περιφερειακή ενότητα Λάρισας, δύο στο δήμο Λαρισαίων και ένα στο Δήμο Φαρσάλων. Δύο έχουν πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, ένα στο Δήμο Βόλου και ένα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ένα έχει πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, στο Δήμο Τρικκαίων. Και τέλος ένα έχει πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, στο Δήμο Λαμιέων σε περιοχή εκτός της Θεσσαλίας αλλά πληγείσα από τα πλημμυρικα φαινόμενα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης