Θεσσαλική αποστολή στην Ισπανία σε ευρωπαϊκή σύμπραξη Grundtvig Reviewed by Momizat on . Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ισπανία η πρώτη συνάντηση των εταίρων από τις τρεις χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία) που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grund Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ισπανία η πρώτη συνάντηση των εταίρων από τις τρεις χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία) που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grund Rating: 0

Θεσσαλική αποστολή στην Ισπανία σε ευρωπαϊκή σύμπραξη Grundtvig

Θεσσαλική αποστολή στην Ισπανία σε ευρωπαϊκή σύμπραξη Grundtvig

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Ισπανία η πρώτη συνάντηση των εταίρων από τις τρεις χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία) που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig με τίτλο «Προώθηση της χρήσης υπολογιστών και πολυμέσων στην εκπαίδευση» το οποίο έχει εγκριθεί και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Μερικοί από τους στόχους του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση των ΤΠΕ και των πολυμέσων στη διδακτική διαδικασία, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και ηλεκτρονικού περιοδικού. Ο φορέας, που εγκρίθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, είναι η μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΟΛΙΤΕΣ εν ΓΝΩΣΕΙ», με έδρα το Βόλο, που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις σε πολλές πόλεις της Ελληνικής Περιφέρειας. Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, εκπρόσωποι του φορέα «ΠΟΛΙΤΕΣ εν ΓΝΩΣΕΙ», με υπεύθυνη την αντιπρόεδρο Τσιφωντίδου Βασιλική-Μιμή. Την επιστημονική ευθύνη έχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας.

ek1Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια του Τολέδου, όπου δραστηριοποιείται η ομάδα εργασίας των Ισπανών που είναι και οι συντονιστές της σύμπραξης. Αφού παρουσιάστηκαν τα προφίλ των τριών εταίρων, συμφωνήθηκαν τόσο οι δράσεις που θα κάνει ο κάθε φορέας ξεχωριστά στην χώρα του όσο και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από κοινού.

Μεγάλη εντύπωση προξένησε τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική αντιπροσωπεία το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι επιμορφωτικές δράσεις των Ισπανών εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης περιφέρειας (Castilla la Mancha) πραγματοποιούνται πλέον από απόσταση. Ο εκπαιδευτής βρίσκεται  μέσα σε ένα άρτια εξοπλισμένο στούντιο και οι επιμορφούμενοι παρακολουθούν και παρεμβαίνουν, ευρισκόμενοι στο σπίτι τους μπροστά στον υπολογιστή τους.

Η ελληνική αποστολή στην συγκεκριμένη συνάντηση αποτελούνταν από τους σχολικούς συμβούλους Ηρακλή Τσιάμαλο, σύμβουλο φιλολόγων και επιστημονικά υπεύθυνο του σχεδίου όσον αφορά στο ελληνικό της τμήμα, το σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Βασίλειο Μέλλο, τη σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Πασχαλίνα Κόζυβα, τη σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας Μαριάνθη Μπατσίλα και τον τεχνικό υπεύθυνο του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Λάρισας Ηλία Λιάκο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, η δεύτερη συνάντηση της τριμερούς σύμπραξης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία τον ερχόμενο Απρίλιο. Το όλο έργο, που συνολικά θα κρατήσει δυο χρόνια, θα είναι μια ευκαιρία να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα διαθέσιμα εργαλεία των ΤΠΕ και των πολυμέσων, να ενταχθούν στην καθημερινή πρακτική όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση και να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνικές, εκπαιδευτικοί και φορείς που δραστηριοποιούνται σε τρεις διαφορετικές μεσογειακές χώρες.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή