Θετική απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Βλαχογιάνη για το Ροπωτό Reviewed by Momizat on . Από το πολιτικό γραφείο του Ηλία Βλαχογιάννη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου: Γραπτή απάντηση προς τον Ηλία Βλαχογιάννη, στην ερώτηση με θέμα: «Κατολισθητικό Από το πολιτικό γραφείο του Ηλία Βλαχογιάννη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου: Γραπτή απάντηση προς τον Ηλία Βλαχογιάννη, στην ερώτηση με θέμα: «Κατολισθητικό Rating: 0

Θετική απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Βλαχογιάνη για το Ροπωτό

Θετική απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Βλαχογιάνη για το Ροπωτό

Από το πολιτικό γραφείο του Ηλία Βλαχογιάννη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Blaxogianis-vouliΓραπτή απάντηση προς τον Ηλία Βλαχογιάννη, στην ερώτηση με θέμα: «Κατολισθητικό φαινόμενο στην Τ.Κ. Ροπωτού Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων» έδωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδης.

Στην ερώτηση με Α.Π. 2389/7-10-13, ο Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρεται στο κατολισθητικό φαινόμενο του Ροπωτού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού. Προβάλει τη δραματική επιδείνωση του φαινομένου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και τονίζει τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Πύλης, ανάμεσα στις οποίες και η εκκένωση του οικισμού με την απομάκρυνση των κατοίκων από τις οικίες τους.

Ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει το γεγονός ότι έχει παρέλθει το οριζόμενο από την απόφαση χρονικό περιθώριο του ενός έτους για την υποβολή αιτήσεων, και δεδομένου ότι η καταστροφική ενεργοποίηση του φαινομένου οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση όλων των κτισμάτων της πληγείσας περιοχής, καλεί τους Υπουργούς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου:

1) Να επαναληφθεί η διαδικασία οριοθέτησης περιοχών και παροχής πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις του έτους 2012.

2) Να εξασφαλιστεί επιδότηση ενοικίου για όλες τις οικογένειες που φιλοξενούνται σε συγγενικά πρόσωπα ή διαμένουν σε ξενοδοχείο, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, έως ότου δοθεί οριστική λύση για το πρόβλημα,

3) Να εξασφαλιστεί η προμήθεια προκατασκευασμένων οικημάτων, για άμεση στέγαση των κατοίκων.

 

Παραθέτουμε την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.

ΘΕΜΑ: Κατολισθητικό φαινόμενο στην Τ.Κ. Ροττωτού Δήμου Πύλης Νομού Τρικάλων

ΣΧΕΤ: Η Ερώτηση 2389/07.10.2013 που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής κύριος Ηλίας Βλαχογιάννης

 

ΚΟΙΝ: 1) Βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη

1) Υπ. Εσωτερικών – Γρ. Υπουργού

2) Υπ. Οικονομικών – Γρ. Υπουργού

3) Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – Γρ. Υπουργού

 

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τα εξής:

Μετά τις έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που έλαβαν χώρα τους χειμερινούς μήνες του 2012 και 2013 στην Π.Ε. Τρικάλων και την ενεργοποίηση του κατολισθητικού φαινομένου στην Τ.Κ Ροπωτού, η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ) του Υπουργείου, ως αρμόδια για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια μετά από σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές και κατολισθήσεις, προέβη στη σύνταξη Σχεδίου Κ.Υ.Α. για παράταση προθεσμίας υποβολής αρχικών αιτήσεων των ενδιαφερομένων της Τ.Κ. Ροπωτού, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα αποκατάστασης ζημιών του Υπουργείου μας όλοι οι πληγέντες της περιοχής.

Το ως άνω Σχέδιο έχει προωθηθεί προς τα συναρμόδια Υπουργεία για υπογραφές.

Σχετικά με την προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Τ.Κ. Ροπωτού, των οποίων οι πρώτες κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες για χρήση, το Υπουργείο είναι σε θέση να παραχωρήσει ενιαία μεταφερόμενους οικίσκους μετά την υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων προς την ΥΑΣ, για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από δύο χρόνια, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση επιδότησης ενοικίου.

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

 

ΣΗΜ. trikkipress.gr: Θα πρέπει, επομένως, άμεσα να υπογραφεί η ΚΥΑ και άμεσα ο Δήμος Πύλης να ζητησει τους οικίσκους

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή