Θετικότατο αποτέλεσμα από τον Βασ. Παπαστεργίου για τον ΔΣΑ Reviewed by Momizat on . Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων υπό τον Βασίλη Παπαστεργίου, στις εκλογές για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Βασίλης Παπαστεργί Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων υπό τον Βασίλη Παπαστεργίου, στις εκλογές για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Βασίλης Παπαστεργί Rating: 0

Θετικότατο αποτέλεσμα από τον Βασ. Παπαστεργίου για τον ΔΣΑ

Θετικότατο αποτέλεσμα από τον Βασ. Παπαστεργίου για τον ΔΣΑ

rakΤην τρίτη θέση κατέλαβε η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων υπό τον Βασίλη Παπαστεργίου, στις εκλογές για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Βασίλης Παπαστεργίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Δημήτρης Μπελαντής, εκλέχτηκαν από την παράταξη στο Δ.Σ. το αποτέλεσμα θεωρείται πάρα πολύ καλό, με δεδομένη την πρώτη εμφάνιση της παράταξης στις εκλογές.
Ο Βασίλης Αλεξανδρής, που κατέβηκε χωρίς συνδυασμό, και ο μέχρι χθες πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος με τον συνδυασμό Κοινωνία των Δικηγόρων θα αναμετρηθούν την επόμενη εβδομάδα για την ηγεσία του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας καθώς πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, με καταμετρημένο το 76% των ψήφων ο Β. Αλεξανδρής, που στηρίχθηκε από την ΔΗΜ.ΑΡ. και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, είχε σταθερό προβάδισμα και είχε αποσπάσει ποσοστό 33,79% και 2.781 ψήφους. Αντίστοιχα ο Γ. Αδαμόπουλος, που στηρίχθηκε ανεπίσημα από τη Νέα Δημοκρατία, είχε λάβει ποσοστό 23,34% και 1.921 ψήφους. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες εκλογές ο Γ. Αδαμόπουλος είχε κερδίσει την προεδρία του ΔΣΑ νικώντας στον δεύτερο γύρο τον Δημήτρη Βερβεσσό, με ποσοστό συμμετοχής 38,89%, ενώ στον πρώτο γύρο η συμμετοχή καταγράφηκε στο 58,42%.

Ο Β. Παπαστεργίου και η πρωτοεμφανιζόμενη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση, που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις έλαβαν, ποσοστό 13,18% και 1.085 ψήφους.

Ακολούθησαν ο Παναγιώτης Γαλετσέλης, ο οποίος με τον συνδυασμό Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων έλαβε ποσοστό 10,32% και 849 ψήφους, ο Παναγιώτης Περράκης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 6,84% και 563 ψήφους, ο Άγγελος Βρεττός με την Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ με ποσοστό 5,1% και 420 ψήφους, ο Γιώργος Παριανός με την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων που στηρίχθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ποσοστό 2,81% και 231 ψήφους και ο Γιώργος Μαραγκός, τον συνδυασμό Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι με ποσοστό 2,45% και 202 ψήφους.

Συνολικά από τους 21.471 δικηγόρους, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, είχαν προσέλθει να ψηφίσουν 11.893 δικηγόροι, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής είχε φτάσει το 55,39%.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή