“Θλιβερά ψέματα”: Η απάντηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Φυσάει “Κόντρα” Reviewed by Momizat on . Με τίτλο "Θλιβερά Ψέματα", απαντά τελικά, όπως αναμενόταν, η "Λαϊκή Συσπείρωση" στον Δήμο Τρικκαίων, στο κείμενο με τίτλο "Θλιβερή Συμπόρευση", της "Φτσάει Κόντ Με τίτλο "Θλιβερά Ψέματα", απαντά τελικά, όπως αναμενόταν, η "Λαϊκή Συσπείρωση" στον Δήμο Τρικκαίων, στο κείμενο με τίτλο "Θλιβερή Συμπόρευση", της "Φτσάει Κόντ Rating: 0

“Θλιβερά ψέματα”: Η απάντηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Φυσάει “Κόντρα”

“Θλιβερά ψέματα”: Η απάντηση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Φυσάει “Κόντρα”

Με τίτλο “Θλιβερά Ψέματα”, απαντά τελικά, όπως αναμενόταν, η “Λαϊκή Συσπείρωση” στον Δήμο Τρικκαίων, στο κείμενο με τίτλο “Θλιβερή Συμπόρευση”, της “Φτσάει Κόντρα”. Το κείμενο εκείνο, έκανε λόγο για συμπόρευση  τριών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, που δεν ψήφισαν πρόταση για ψήφισμα εναντίον των πλεισηριασμών και πρόταση στο Σώμα για τις διακοπές ρεύματος, που κατέθεσε η “Φυσάει Κόντρα”. Πλέον, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ στον Δήμο, απαντούν με σκληρούς χαρακτηρισμούς. Αρχικώς επισημαίνουν, ποιες είναι προτάσεις τους και για τα δύο θέματα. Και στο τέλος, κάνουν λόγο για συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με φιλελευθέρους και σοσιαλδημοκράτες στα σαλόνια της ΕΕ (αναφορά στην πρόταση για προεδρία Τσίπρα στην Κομισιόν, στηνπαλιά θέση του παλιού ΣΥΝ για ψήφιση των “θέσεων του Μάαστριχτ”, αλλά και στην εν γένει άποψη για την ΕΕ). Και κλείνουν με σαφή αναφορά στο ότι η “Φυσάει Κόντρα” προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους Αν μη τι άλλο, έχει ενδιαφέρον η αντιπαράθεση. Να δούμε και αν θα πάρουν θέση οι άλλοι δύοο συνδυασμοί, συμπολίτευση ςκαι μείζονος αντιπολίτευσης.
Η απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

 “Θλιβερά Ψέματα”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ  στο δήμο Τρικκαίων και στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της   17ης Δεκέμβρη 2013   κατέθεσαν ολοκληρωμένα τις προτάσεις τους  σχετικά με τους πλειστηριασμούς και  τα μέτρα αντιμετώπισης διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ, στη βάση της τροπολογίας που κατέθεσε το
ΚΚΕ στη Βουλή.

 

Συγκεκριμένα πρότειναν  για το ζήτημα των πλειστηριασμών:

  • Τα μέτρα που προτείνουμε   αφορούν και προστατεύουν οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 προσαυξανόμενο κατά 5.000 για κάθε παιδί σχετικά με  οφειλές τους προς τις τράπεζες για κάθε μορφής δανείου και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες.
  • Διαγραφή του 50% των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια , τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές
  • Οι οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες παύουν να γεννούν τόκους για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
  • Αναστέλλεται η πληρωμή για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση , των εναπομενουσών οφειλών μετά την εφαρμογή των παραπάνω εφόσον αυτές αφορούν ανέργους

Να πάψει  οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

 

Αυτές είναι οι προτάσεις-μέτρα που απαντάνε άμεσα στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών. Δε συντηρούν την αβεβαιότητα , την αγωνία  και τα αδιέξοδα  -με την παράταση για ένα χρόνο- όσων , εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας, δε μπορούν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια.

Η αναστολή των πλειστηριασμών από μόνη της δεν αρκεί εφόσον αφενός μεν, έχει ημερομηνία λήξης αφετέρου δε, συνεχίζεται η επιβάρυνση με δυσβάστακτους τόκους των δανειοληπτών σφίγγοντας ακόμη περισσότερο την θηλιά στο λαιμό τους. Κρατά σε ομηρία τους οφειλέτες μεταφέροντας το πρόβλημα στο μέλλον με ακόμη χειρότερους όρους.

Μόνη επίκαιρη είναι η πρόταση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και για ουσιαστική ανακούφιση από τα δυσβάσταχτα δάνεια.  Παλεύουμε  έτσι ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μην μείνει απροστάτευτο στα νύχια των τραπεζών και της εφορίας. Ξεκάθαρα λέμε ότι πρέπει οι τράπεζες να έχουν κόστος , να χάσουν δηλαδή κομμάτι από τα κέρδη τους .Ούτως ή άλλως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από δικά μας χρήματα έγινε, εμείς την έχουμε πληρώσει και την ξαναπληρώνουμε διπλά και τριπλά.

Επίσης κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Συγκεκριμένα:

  • Η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών – λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ιδιαίτερα στους ανέργους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Απαγορεύεται η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, όπως αναφέρεται παραπάνω.
  • Να πάρει άμεσα ο Δήμος απόφαση για κατάργηση των δημοτικών τελών ( που είναι ενταγμένα στο λογαριασμό της ΔΕΗ ) στις παραπάνω ομάδες , σε όσους «ωφελούνται»  από τα κοινωνικά συσσίτια και παντοπωλεία  πρόταση που επανειλλημένα έχει καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση και την οποία δεν αποδέχτηκε η δημοτική αρχή επικαλούμενη την επιτήρηση του δήμου από το «παρατηρητήριο».

Ξεκάθαρα λέμε ότι πρέπει να αναλάβει το χρέος η ιδιωτικοποιημένη –πλέον-ΔΕΗ , να μειώσει δραστικά τα τιμολόγια , να καταργήσει τους έμμεσους φόρους που εντάσσονται σ’ αυτά , να χάσει δηλαδή κομμάτι από τα κέρδη της. Αυτή τη σύγκρουση αποφεύγει «όπως ο  διάολος το λιβάνι» το «Φυσάει Κόντρα» απαιτώντας από το δήμο να πληρώσει τη ΔΕΗ, δηλαδή  τη μεταφορά του κόστους πάλι στους δημότες.

Ξεκάθαρες,  λοιπόν,  είναι οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο απέναντι στην κοροϊδία του «κοινωνικού τιμολογίου»  που προτείνει η δημοτική αρχή όσο και στις παραπλανητικές   προτάσεις  του «Φυσάει Κόντρα».  Ας αφήσουν οι   του «Φυσάει Κόντρα» τα χοντρά ψέματα περί «θλιβερής συμπόρευσης» και συμφωνίας των κομμουνιστών για άρση των πλειστηριασμών  και διακοπή του ρεύματος.

Τη συμπόρευση ας τη ψάξουν αυτοί και ο πολιτικός τους φορέας με την «σοσιαλδημοκράτες» και «φιλελεύθερους» στα σαλόνια της ΕΕ , της Κομισιόν, δίνοντας όρκους πίστης στην πολιτική που οδηγεί στην ανέχεια το λαό μας και που  βρίσκουν πεδίο εφαρμογή και στο χώρο της τοπικής διοίκησης.

Όσο για τις αναφορές τους στη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης θα τους συνιστούσαμε να ξεπεζέψουν από το καλάμι της έπαρσης που τους οδηγεί η πρεμούρα για την αλίευση ψήφων μπροστά στις τοπικές εκλογές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρικκαίων

ΚΑΪΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΙΑΤΙΦΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΑΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή