"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Θολό το τοπίο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπορεί το μέλλον των ΟΠΠΙ να είναι προδιαγεγραμμένο, λόγω της επιμονής της κυβέρνησης να παρουσιάζει τα πανεπιστήμια ως «άντρα» ανομίας, το παρόν τους όμως διαφαίνεται θολό εν μέσω διαρροών και επίμονων πληροφοριών πως οι περιπολίες στο εσωτερικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μπαίνουν προσωρινά «στον πάγο».

Σε συνέχεια πληροφοριών που θέλουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αποφάσισε να καθυστερήσει τις περιπολίες εντός των τεσσάρων πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο), το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε με ανακοίνωσή του τις σχετικές πληροφορίες. Δεν το έκανε όμως και πολύ πειστικά, παραπέμποντας μάλιστα στις πρυτανικές αρχές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Νωρίτερα πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαιναν ότι «εμείς εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα σχέδια και ό,τι μας ζητούν οι πρυτανικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή στον σχεδιασμό».

Οι πληροφορίες που θέλουν να πηγαίνει πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν, η ατζέντα της Ν. Κεραμέως και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αστυνομικούς μέσα στις σχολές, έρχονται στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων απ’ το φοιτητικό κίνημα αλλά και της ευρύτερης κοινωνικής κατακραυγής που φούντωσε ακόμα περισσότερο κατά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν έχουν ολοκληρώσει τις εργασίας για τα προαπαιτούμενα ασφαλείας, όπως τουρνικέ, κάμερες ασφαλείας και κάρτες εισόδου φοιτητών.

Σημειώνεται ότι ακόμα και στις τάξεις των αστυνομικών η ΟΠΠΙ είναι ανεπιθύμητη. Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου υπάγεται η ΟΠΠΙ, εδώ και μερικές μέρες εξελίσσονται τραγελαφικά στιγμιότυπα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κανείς δεν θέλει να αναλάβει διοικητής της ΟΠΠΙ.  Την τραγελαφική κατάσταση επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Μπουλούμπαση, με αφορμή τις προτάσεις και μετακινήσεις αστυνομικών, οι οποίες -όπως υποστηρίζουν- «έγιναν με εκδικητικά κριτήρια, αγνοώντας τις οικογενειακές τους ανάγκες και την επικρατούσα οικονομική κατάσταση της χώρας».

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης