"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

   Θρησκευτικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  στο Εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος Βαθυρέμματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με την  δέουσα Επισημότητα και Θρησκευτική Κατάνυξη εορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Πνεύματος στο Εκκλησάκι της Αγίου Πνεύματος  Βαθυρέμματος την Δευτέρα 28 Μαΐου, ημέρα της Εορτής,  παρουσία  του Δημάρχου  κ. Κων/νου Μαράβα και εκατοντάδων προσκυνητών, που κατέφθασαν από κάθε γωνιά  της Θεσσαλίας στην πλειοψηφία τους Ετεροδημότες.Οι Εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση της θείας λειτουργίας στο Ομώνυμο Εκκλησάκι και εν συνεχεία έλαβε χώρα Αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας και  χαιρετισμός της Εικόνας από τον κόσμο.

dav

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας κ. Σωτήριος Αγγέλης, Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας Βαθυρέμματος κ. Λεωνίδας Κατσαρός, οι δημοτικού Σύμβουλοι κ. Νίκος Τόλιας. Κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυρέμματος κ. Μιχάλης Μπάλας, ο Πρώην Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Στυλιανός Παπασπύρου, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης, Παχτουρίου κ. Παναγιώτης Μπόλης.

Κατόπιν Εγκαινιάστηκε η κατασκευή  του πέτρινου περίβολου στον Κοινοτικού χώρου λίγα μέτρα μακριά από το Παρεκκλήσι, την κορδέλα του οποίου έκοψε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαράβας.

Προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό σε όλους τους καλεσμένους στον παραπάνω παραδεισένιο κάτω από τα δασιά πλατάνια, ενώ παράλληλα η δημοτική ορχήστρα με τον  Ηλία Τζερεμέ στο κλαρίνο  έπαιζε επιτραπέζια δημοτικά τραγούδια.

Επίσης παρουσιάστηκε το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αμπελακίων Τρικάλων, που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.

Να σημειώσουμε  ότι  οργανωτής  της παραπάνω Εκδήλωσης ήταν ο Μορφωτικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Βαθυρέμματος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης