Θύελλα αντιδράσεων για τροπολογία Μιχελάκη Reviewed by Momizat on . Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο, για τροπολογία του ΥΠΕΣ που αίρει τους περιορισμούς στις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων για τις αυτοδιοι Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο, για τροπολογία του ΥΠΕΣ που αίρει τους περιορισμούς στις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων για τις αυτοδιοι Rating: 0

Θύελλα αντιδράσεων για τροπολογία Μιχελάκη

Θύελλα αντιδράσεων για τροπολογία Μιχελάκη

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο, για τροπολογία του ΥΠΕΣ που αίρει τους περιορισμούς στις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ή το αποσύρετε, ή το ΠΑΣΟΚ το καταψηφίζει.

Σύμφωνα με την τροπολογία αίρονται οι προηγούμενοι περιορισμοί ως προς τις εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών και ορίζεται ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των τριάντα ημερών οι επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών επιτρέπεται να εμφανίζονται σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής και μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες υπό οποιαδήποτε μορφή χωρίς περιορισμό εμφανίσεων.

Σημειώνεται, ότι την έντονη αντίδρασή του για την εν λόγω ρύθμιση διατύπωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης ο οποίος τόνισε:

«Στόχος της είναι «να διασωθούν υποψήφιοι δήμαρχοι ευνοούμενοι επίσημα της κυβέρνησης και πιο επίσημα της Νέας Δημοκρατίας και κρυφοεπίσημοι, όπως και στην περίπτωση της Αθήνας που ο επίσημος είναι ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ο κρυφοεπίσημος είναι ο κ. Καμίνης -το δεύτερο άρχισε τώρα να το αντιλαμβάνεται ο κ. Σπηλιωτόπουλος, γι’ αυτό κι έχασε την ψυχραιμία του και έχει αρχίσει να εκνευρίζεται».

«Εύχομαι και ελπίζω ότι θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για να δω τους συναδέλφους μου αν θα το δεχθούν αυτό το πράγμα, ανεξαρτήτως πτέρυγας. Είναι εντοπισμένο καθαρά για τις δημοτικές εκλογές και “φωτογραφίζει” συγκεκριμένα πρόσωπα. Τι να κάνουμε; Αν δεν σε θέλει ο πολίτης, δεν εκλέγεσαι. Δεν γλυτώνεις με τέτοιες “ντροπολογίες” και ως προς την ουσία και ως προς τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Κατά της ρύθμισης τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι φέρνει διατάξεις σε άσχετο νομοσχέδιο -του υπουργείου Οικονομικών για τα πιστωτικά ιδρύματα- «οι οποίες είναι η αποθέωση της διαπλοκής και της παρέμβασης σε προεκλογική περίοδο».

«Είναι δυνατόν να αλλάζετε σε προεκλογική περίοδο τους όρους διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα; Πού έχει ακουστεί αυτό; Τί πραξικοπήματα είναι αυτά; Τί αθλιότητες; Τί εκλογές – οπερέτα ετοιμάζετε;», είπε χαρακτηριστικά αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή.

Όπως σημείωσε, με την τροπολογία «δίνετε τη δυνατότητα στις τηλεοράσεις -γιατί περί αυτού πρόκειται- να κάνουν καλλιστεία στους υποψηφίους οι οποίοι είναι εκλεκτοί τους, με απεριόριστο χρόνο και απεριόριστες εμφανίσεις».

Πηγή nooz.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή