"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ιατρικός Σύλλογος Tρικάλων: Υπό κατάρρευση 5 κλινικές στο Νοσοκομείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με νέα παρέμβαση του ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων επισημαίνει πως είναι ορατός ο κίνδυνος
να καταρρεύσουν η μαιευτική κλινική , η κλινική ΩΡΛ , η Ουρολογική κλινική ,η παθολογική κλινική και η οφθαλμολογική κλινική. Για το θέμα της Παιδιατρικής και τα τεράστια προβήματα του Νοσοκομείου Τρικάλων ο Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο :

«Στις 2-3-2015 λάβαμε επιστολή από τον αναπληρωτή διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, με την οποία μας ζητήθηκε να συνδράμουμε στην προσπάθεια συνεχούς και απρόσκοπτης περίθαλψης σε μικρούς ασθενείς καταρτίζοντας λίστα εφημερευόντων Παιδιάτρων καθημερινές και αργίες. Η επιστολή αυτή απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και κοινοποιήθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου και επί πλέον στην Παιδιατρική και Μαιευτική Κλινική , στον Σύλλογο ιατρών Νοσοκομείου και στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Αμεσα ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε . Συγκλήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου μας την Δευτέρα 8-3-2015 με την συμμετοχή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων , μελών του Συλλόγου μας , του αναπληρωτή Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και των ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιάτρων της πόλης μας. Εγινε διεξοδική συζήτηση για το πρόβλημα , αναλύθηκαν οι πτυχές του ως πρόβλημα δημόσιας Υγείας, αλλά επειδή το θέμα υπερβαίνει την Παιδιατρική κλινική μας δίδεται η ευκαιρία να τονίσουμε ορισμένα θέματα κυρίως προς ενημέρωση του Τρικαλινού κοινού.
Α) Το πρόβλημα της Παιδιατρικής κλινικής είναι η ορατή κορυφή του παγόβουνου . Σύντομα τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν η μαιευτική κλινική , η κλινική ΩΡΛ , η Ουρολογική κλινική ,η παθολογική κλινική και η οφθαλμολογική κλινική.
Β) Το πρόβλημα της ελλειματικης λειτουργίας των κλινικών άπτεται του γενικότερου προβλήματος της Δημόσιας Υγείας. Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τον Υγειονομικό χάρτη της χώρας μας, η προκλητική σπατάλη των πόρων , η εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων , η διαφθορά, η μεγάλη αντίδραση στην αξιολόγηση, η απουσία κινήτρων και ορθολογικων αμοιβων των ιατρών, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση της οριακής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Οι ευθύνες των προηγουμένων δεν αναιρούν τις ευθύνες των σημερινών υπευθύνων.
petrou
Γ) Η πολιτεία κυρίως είναι υπέυθυνη για την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό η ιεράρχηση και η κατανομη των πορων είναι πρωταρχική αναγκαιότητα. .Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι περιορισμένοι πόροι που προέρχονται από το υστέρημα των φορολογουμένων πολιτών πρέπει να κατευθυνούν κατά προτεραιότητα στην Υγεία και όχι στην εξυπηρέτηση ομάδων ή συμφερόντων που πάντα βρίσκουν τρόπο να άπτονται της εξουσίας προς ίδιον όφελος.
Δ) Η ανακοίνωση περί προσλήψεων Επικουρικών ιατρών δεν θα λύσει το πρόβλημα. Πρέπει να δοθούν κίνητρα και ικανοποιητική αμοιβή για να καλυφθούν τα τεράστια κενά των κλινικών , άλλως ελλοχέυει ο κίνδυνος οριστικού λουκέτου.
Ε) Η συνδρομή των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών μπορεί να είναι μόνο επικουρική σε συνθήκες οξείας κρίσης και επ’ ουδενί να σταθεί αφορμή για να παραπεμφθούν οι λύσεις στις καλένδες αφού ως γνωστόν στην πατρίδα μας ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
ΣΤ) Να γνωρίζουν οι γονείς των παιδιών ότι οι Παιδίατροι της πόλης μας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους , όπως γίνονταν μέχρι σήμερα. Όμως για τα Επείγοντα περιστατικά θα πρέπει να προσέρχονται στο Νοσοκομείο. Όταν η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου μας θα είναι ανοικτή (δηλαδή 10 ημέρες το μήνα) θα υπάρχει επαρκής κάλυψη. Όταν θα είναι κλειστή θα πρέπει να προστρέχουν είτε στην Καρδίτσα ,είτε στην Λάρισα.
Ζ) Εξυπακούεται ότι η απουσία Παιδιατρικής κλινικής συνεπάγεται λουκέτο και στην Μαιευτική κλινική .
Εν κατακλείδι , η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡ. ΠΕΤΡΟΥ ΧΡ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης