"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ιδιος ο εχθρός μας, κοινός ο αγώνας μας – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από 20 μερόνυχτα σκληρής μάχης στα μπλόκα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας προχωρούν σε παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30, στην πλατεία Βάθης.
Η μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο θα δώσει την απάντηση της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία, όπως έδειξε και στην συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν δέχεται να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικής σημασίας για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων – διεκδικήσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δίνει αυτές τις μέρες όλες τις δυνάμεις του για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και δυναμικότερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο από αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και από τα άλλα εργατικά – λαϊκά στρώματα της υπαίθρου.
Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πρωτεύουσας και γενικότερα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση, αφού, όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα με το περσινό επιτυχημένο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, η συμμαχία της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη δίνει μεγάλη δύναμη και προοπτική στον αγώνα της.


Eurokinissi
Ενεργώντας, λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα ξεκίνησε αμέσως μετά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, την περασμένη Τρίτη, όπου πάρθηκε η απόφαση για το συλλαλητήριο, τις εντατικές προετοιμασίες σ’ όλη τη χώρα για τη μετάβαση στην Αθήνα, με στόχο να βρεθούν εκεί χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Θεσσαλία: Συζήτηση σε κάθε χωριό και στις πόλεις για τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα
Στη Θεσσαλία, η οποία με το αγωνιστικό προπύργιο του μπλόκου της Νίκαιας αποτελεί και φέτος την «καρδιά» της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης, κλιμάκια των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών «οργώνουν» τα χωριά του κάμπου και των ορεινών περιοχών, ενημερώνοντας και καλώντας τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, αλλά και τους άλλους κατοίκους των χωριών να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο. Για τη μεταφορά τους στην Αθήνα ήδη ναυλώνονται λεωφορεία.
Παράλληλα, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στα χωριά και τις πόλεις της περιοχής να κατέβουν, μαζί με τους αγρότες, στην Αθήνα, για να στηρίξουν την αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά.
Στις συζητήσεις που οργανώνονται στα καφενεία των χωριών, οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών υπογραμμίζουν τη μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία που έχει σ’ αυτό το συλλαλητήριο να είναι μαζική η συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία, όπως και απ’ όλη τη χώρα.


Και τονίζουν: «Πρέπει να δείξουμε ότι σύσσωμη η μικρομεσαία αγροτιά αντιστέκεται στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που την εξοντώνει και δεν πρόκειται ν’ αποδεχτεί τη μοίρα του ξεκληρίσματος που της έχουν προδιαγράψει. Χρειάζεται να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι οι αγρότες δεν έχουν φέτος μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, επειδή, τάχα, δεν έχουν πληγεί πολύ από τα μνημόνια και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της και διότι τάχα έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί μια ενδεχόμενη μικρή αγροτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και για να δικαιολογήσει την αρνητική της στάση έναντι των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων και για να προχωρήσει σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος μας».
Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι ο αγώνας για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν σταματάει ούτε στα μπλόκα, ούτε με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά είναι αγώνας διαρκείας και θα συνεχιστεί με πολλές μορφές. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι που λειτουργούν στα χωριά και να δημιουργηθούν νέοι εκεί που δεν υπάρχουν.
Σε ό,τι αφορά την ανάγκη να δυναμώσει η συμμαχία των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, υπογραμμίζουν:
«Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων στα χωριά είμαστε μικρομεσαίοι αγρότες, εργάτες, μικροί επαγγελματίες, μαγαζάτορες και βιοτέχνες, φτωχοί άνθρωποι που παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το καθημερινό φαΐ της οικογένειας. Δεχόμαστε όλοι την ίδια άγρια επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που μας οδηγεί στην πείνα και στην εξαθλίωση.
Αυτή η πολιτική επιβάλλει εξευτελιστικές τιμές στα τρόφιμα και στα άλλα προϊόντα που παράγουμε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αλλά τα βρίσκουν πανάκριβα στα ράφια των μαγαζιών οι φτωχές εργατικές – λαϊκές οικογένειες του χωριού και της πόλης. Μας φορτώνει όλους με φόρους, με τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, με απανωτά χαράτσια, αποδεκατίζει το αγροτικό εισόδημα, πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις. Εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, με αποτέλεσμα όταν αρρωσταίνουμε να μην μπορούμε να γιατρευτούμε, να μην μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, να δυσκολεύει και να υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή μας στο χωριό.
Αυτή την πολιτική πρέπει να την πολεμήσουμε όλοι μαζί και το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα μας δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούμε στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι με ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα με τους οποίους “βράζουμε στο ίδιο καζάνι” κι έχουμε τους ίδιους στόχους».
Εντείνονται οι προετοιμασίες και σε Μακεδονία και Ηπειρο
Αντίστοιχα, εντείνονται οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο και στις άλλες περιοχές της χώρας, μια ενδεικτική εικόνα για τις οποίες παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».
Μεταξύ άλλων, στη Δυτική Μακεδονία, οι αγρότες από το μπλόκο του Αργους Ορεστικού στην Καστοριά, μέσα από συνέλευση που πραγματοποίησαν, συζήτησαν συλλογικά για τη σημασία της συμμετοχής τους. Ηδη από τις πρώτες μέρες άρχισαν να μαζεύουν δεκάδες συμμετοχές για τα λεωφορεία που ναυλώνουν, ενώ μέχρι την τελευταία ώρα δουλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση, απευθυνόμενοι και στους αγρότες που ακόμα δεν έκαναν το βήμα να βγουν στο δρόμο του αγώνα.
Οπως μας λέει ο Δημήτρης Μόσχος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς,«έχει σημασία η κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα να είναι μαζική για να αναδείξουμε τα προβλήματά μας σε επίπεδο πρωτεύουσας. Και θέλουμε μαζί μας τον εργαζόμενο λαό, γιατί το αγροτικό κίνημα δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τον υπόλοιπο λαό που αγωνίζεται, το ταξικό εργατικό κίνημα και τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ. Δίνουμε έναν αγώνα για την επιβίωση. Εμείς παλεύουμε να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, για να μπορούμε να ζούμε και για να παράγουμε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις ανάγκες του λαού. Μας εξοντώνει η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια. Κοινό αντίπαλο και εμείς και οι εργαζόμενοι έχουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Εχουμε λοιπόν συμφέρον να παλέψουμε μαζί. Αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε και μέσα από τις τοπικές δράσεις, αλλά και με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα».
Σε ρυθμούς προετοιμασίας της καθόδου στην Αθήνα κινούνται και οι μικρομεσαίοι αγρότες στα μπλόκα της Ηπείρου.
«Στις επαφές μας με τους συναδέλφους μας όλες αυτές τις μέρες», μας λέει ο Βαγγέλης Μπέτσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αρτας, που έχει στήσει το μπλόκο της Ιονίας Οδού,«διαπιστώνεται έντονη αγωνιστική διάθεση, όπως επίσης και διάθεση για συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Ηδη ένας ικανοποιητικός αριθμός συναδέλφων έχει δηλώσει συμμετοχή για την κάθοδο στην Αθήνα και στις περιοδείες και συσκέψεις που διοργανώνουμε όσες μέρες απομένουν μέχρι την επόμενη Τρίτη, αναμένουμε κι άλλες συμμετοχές. Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα μας όλο αυτόν τον καιρό που βρισκόμαστε στα μπλόκα, είναι η αντοχή των συναδέλφων παρά την πολύπλευρη επίθεση που δέχονται από δυνάμεις που προσπαθούν να σπείρουν την ηττοπάθεια μέσα στους αγρότες και ευρύτερα στο λαϊκό κίνημα. Είναι το ίδιο το βάρος των προβλημάτων που μας κρατά στους δρόμους, είτε αυτά αφορούν την αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών, είτε το κόστος παραγωγής, είτε ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΠ της ΕΕ, τα οποία ο κάθε μικρομεσαίος αγρότης όλα αυτά τα χρόνια βιώνει στο πετσί του».
Σχέδιο για μαζική συμμετοχή από Πελοπόννησο και Κρήτη
Πιο… κοντινοί στην Αθήνα και άρα με αυξημένες δυνατότητες και καθήκοντα για ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πελοποννήσου δίνουν και αυτοί τη μάχη για την επιτυχία του.
«Η Ομοσπονδία μας και το αγωνιστικό μπλόκο που έχει στηθεί στο Λατίφι θα συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο», τονίζει ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.«Εμείς όλο αυτό το διάστημα», προσθέτει, «προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο μικρομεσαίος αγρότης, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Παράλληλα, σταθήκαμε και στα άλλα άμεσα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους της περιοχής μας και τα οποία έχουν να κάνουν με τους δασικούς χάρτες, τον αντιαγροτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ, την υψηλή φορολογία, το κόστος παραγωγής, αλλά και άλλες αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται τα επόμενα χρόνια».
Στη Μεσσηνία, δρομολογούνται λεωφορεία για το συλλαλητήριο στην Αθήνα τόσο από τη Μεσσήνη όσο και από το Χανδρινό Πυλίας. «Αυτές τις τρεις βδομάδες σχεδόν που είμαστε στους δρόμους», σημειώνει ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας, «έχουμε ξεδιπλώσει πολύπλευρες δράσεις με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην πόλη της Καλαμάτας, συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και τη συσπείρωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στο συνεπές αγροτικό κίνημα. Αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή σε όσους προσεγγίζουμε είναι πως ό,τι έχει κερδηθεί μέχρι σήμερα από την αγροτιά και το λαό συνολικά, μόνο με τον αγώνα κερδήθηκε. Σήμερα για πολλούς αγρότες τίθεται ξανά ζήτημα επιβίωσης. Τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ, τα διαφόρων ειδών χαράτσια, οι αυξήσεις στην εφορία, στο κόστος παραγωγής, οι μειωμένες τιμές παραγωγού και μια σειρά άλλα προβλήματα συνεχίζουν τη διαδικασία εκδίωξης της μικρομεσαίας αγροτιάς από τον κλήρο της. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πάρει μια καλή απάντηση στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο που από την περιοχή μας θα υπάρξει πολύ καλή συμμετοχή».
Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζουν την άνοδό τους στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας και οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης.
Ηδη από τη μέρα που αποφασίστηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, μέσα από την οποία απευθύνθηκε το πρώτο κάλεσμα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού για μαζική συμμετοχή. Παράλληλα, με τα συμβολικά κλεισίματα του δρόμου και τις κινητοποιήσεις που έγιναν μέσα στη βδομάδα, έχει βγει πρόγραμμα περιοδειών, μικροφωνική και σχετική αφίσα και δίνεται μάχη ώστε να γίνει γνωστό το πανελλαδικό συλλαλητήριο μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό. Η μετάβαση στην Αθήνα θα γίνει με πλοίο και οι διαδηλωτές θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ ήδη έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα και έχει εξασφαλιστεί φθηνότερο εισιτήριο για να διευκολυνθεί η μετακίνηση όλων των συμμετεχόντων. Παράλληλα, λαμβάνονται και άλλες πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί οικονομικά ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών του νομού και η μετάβασή τους στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, όπως είναι για παράδειγμα το λαϊκό γλέντι που πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στο χώρο του μπλόκου και η λαχειοφόρος που θα γίνει με αυτόν το σκοπό.
Αντίστοιχες προετοιμασίες γίνονται και στο μπλόκο των αγροτών του Ηρακλείου στα Πραιτώρια, όπου σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής για στήριξη και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση.
Το ΠΑΜΕ, από την πρώτη στιγμή, με ανακοίνωσή του κάλεσε σε στήριξη του συλλαλητηρίου, όπως έκανε και η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, και ήδη μια σειρά εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και άλλοι μαζικοί φορείς καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο, αναδεικνύοντας τον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, «σπάζοντας» στην πράξη τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που επιχείρησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση.
Ιδιος ο εχθρός μας, κοινός ο αγώνας μας
Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, σε έναν κλάδο δηλαδή που έχει άμεση σχέση με την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, σημειώνει:
«Η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών είναι στο πλευρό και στηρίζει τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των συνδικάτων και των εργαζομένων του κλάδου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα. Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στρέφεται ενάντια στη φορολεηλασία του ήδη πετσοκομμένου εισοδήματος των οικογενειών τους, στο παραπέρα τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων από το χωράφι και το κοπάδι, στο οποίο οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ΚΑΠ της ΕΕ.
Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την άγρια επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και των βιομηχάνων. Οι ανατροπές στα Εργασιακά και στα δικαιώματά μας είναι καθημερινός στόχος των βιομηχάνων μέσα στους χώρους δουλειάς, ώστε να αυξήσουν την εκμετάλλευση, να αποσπάσουν μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος μας. Ο εχθρός είναι ίδιος, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι και η εξουσία τους. Αρα και ο αγώνας των εργατών και αγροτών είναι κοινός και αλληλέγγυος.
Η κοινωνική συμμαχία των εργατών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, ώστε να αποτρέψει σήμερα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, αύριο να ανατρέψει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, να γευτούμε όλοι εμείς τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε».
Σπάμε τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση
Παράλληλα, στο Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/2 παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία και δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες του Δημοσίου έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις για στάση εργασίας και συμμετοχή στην κινητοποίηση. Μεταξύ αυτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής κ.ά.
«Καλωσορίζουμε στην Αθήνα τους μικρομεσαίους αγρότες και τους υποδεχόμαστε αγωνιστικά την Τρίτη στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο», σημειώνει μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» η Λαμπρινή Χριστογιάννη, πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΓ.
«Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας που δίνουν», προσθέτει, «είναι για την επιβίωσή τους, καθώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζει πιστά την ΚΑΠ της ΕΕ που οδηγεί στο ξεκλήρισμά τους, στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε μια χούφτα μονοπώλια. Απέναντι στον αγώνα τους η κυβέρνηση προσπαθεί να υποκινήσει τον “κοινωνικό αυτοματισμό”. Ομως, η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, γιατί αφορά επίσης την εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας. Δίνουμε το δικό μας αγώνα επιβίωσης συμπαρατάσσομενοι με τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, παλεύουμε να εμποδίσουμε τα χειρότερα, δείχνοντας τη διέξοδο σε μια διαφορετική οργάνωση της παραγωγής, όπου κριτήριο δεν θα είναι το κέρδος αλλά η ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών».
Στο συλλαλητήριο της Τρίτης καλούν επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης