Ιδιωτικά συμφέροντα φοβάται η ΠΑΔΥΘ στη διαχείριση απορριμμάτων Reviewed by Momizat on . Το θέμα των πιθανών ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της καθαριότητας, θίγει η επιστολή αγωνίας και διαμαρτυρίας που έστειλε ο πρόερος της ΠΑΔΥΘ στους βουλευτές της Το θέμα των πιθανών ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της καθαριότητας, θίγει η επιστολή αγωνίας και διαμαρτυρίας που έστειλε ο πρόερος της ΠΑΔΥΘ στους βουλευτές της Rating: 0

Ιδιωτικά συμφέροντα φοβάται η ΠΑΔΥΘ στη διαχείριση απορριμμάτων

Ιδιωτικά συμφέροντα φοβάται η ΠΑΔΥΘ στη διαχείριση απορριμμάτων

Το θέμα των πιθανών ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της καθαριότητας, θίγει η επιστολή αγωνίας και διαμαρτυρίας που έστειλε ο πρόερος της ΠΑΔΥΘ στους βουλευτές της δυτικής Θεσσαλίας, μετά τη “διαρροή” για απολύσεις στη διαδημοτική επιχείρηση. Οπως ήδη έχουμε γράψει (εδώ) το θέμα είναι σοβαρό, αφού τέθηκε και στην 4η Ελληνογερμανική συνάντηση. Το θέμα είναι, τι θα κάνουν οι 7 κυβερνητικοί βουλευτές από Τρίκαλα και Καρδίτσα, με δεδομένο μάλιστα ότι ένας εξ αυτών, ο Μ. Ταμήλος, ήταν και επικεφαλής του Δήμου Τρικκαίων την περίοδο απόκτησης πρόσθετης αξίας της ΠΑΔΥΘ. Η επιστολή, είναι η ακόλουθη:

Αγαπητοί Βουλευτές της Δυτικής Θεσσαλίας

σε κυριακάτικη εφημερίδα (Ελευθεροτυπία) την 1η Δεκ. 2013 αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ, δημοσιεύθηκε η πληροφορία ότι ο Φορέας μας πρόκειται να καταργηθεί.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Φορέας μας:

• Σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία αποτελεί τον ΦοΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)  για τη Δυτική Θεσσαλία.

•Έχει αποκαταστήσει όλες τις χωματερές των δύο νομών, λειτουργεί υποδειγματικά τους 5 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, το ΧΥΤΑ ν. Τρικάλων και την ανακύκλωση (μπλε κάδοι).

• Είναι διαδημοτική διανομαρχιακή επιχείρηση με Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τους 10 Δημάρχους και 2 Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων των δύο νομών.

• Δεν επιχορηγείται για τη λειτουργία του από κανέναν (ούτε φυσικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό). Το αντίθετο μάλιστα, καταβάλλει στον Κρατικό Προϋπολογισμό ΦΠΑ και Φόρο Εισοδήματος.

• Τα τελευταία 5 χρόνια έχει κέρδη και (μέχρι και το 2012) έχει πληρώσει στο Κράτος 372.151€ για ΦΠΑ και 452.132,00€ για φόρο εισοδήματος.

• Απασχολεί 39 άτομα προσωπικό στο σύνολο των εγκαταστάσεων του.

•  Έχει σε εξέλιξη τα έργα της Β΄Φάσης του ΧΥΤΑ και της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ώστε να πληρούνται στο ακέραιο όλες οι προβλεπόμενες, από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, διεργασίες διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην περίπτωση που η Κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάργησή μας, εκτός από το πρόβλημα που προκύψει στο προσωπικό που θα απολυθεί, ποιός θα λειτουργεί τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις (που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό) και τί θα γίνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων στου δύο νομούς; Θα ανατεθούν σε ιδιώτες και με τί κόστος;

Αγαπητοί Βουλευτές,

Θεωρούμε ότι δεν θα επιτρέψετε να γίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να ενεργοποιηθείτε, προκειμένου να μην βρεθεί η Δυτική Θεσσαλία προ τετελεσμένων άστοχων και επικίνδυνων γεγονότων.

Μέσα στη γενική αναστάτωση, κατανοείτε  ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα καταστρέψουν ό,τι έχουμε πετύχει με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Δυτική Θεσσαλία.

Δυστυχώς εάν η Κυβέρνηση  προχωρήσει στη κατάργηση του Φορέα μας, η Δυτική Θεσσαλία θα ξαναγυρίσει στις χωματερές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (περιβάλλον- πρόστιμα).

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Στουρνάρας Γεώργιος

Αντιδήμαρχος Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή