"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ιδιώτης θα σώσει τα προσχήματα στην Καλαμπάκα!

lafarm

Σχετικά άρθρα


Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας στην Καλαμπάκα και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της Ψηφιακής Προβολής των Μετεώρων, στην Καλαμπάκα δεν έχει τίποτε να δεις!
Ουσιαστικά, αν θες να μείνεις, θα μπορείς να πας μόνο σε ταβέρνα ή μπαρ. Ούτε μια μέριμνα για πολιτιστική προβολή. Και μετά λένε, πώς να μείνει ο τουρίστας πάνω από ένα βράδυ στην περιοχή. Μα, ούτε ένα βράδυ δεν μένει πια… Εκτός αν δεν θέλουν να υπάρξει τουρισμός τελικά… Αλλά ένας ιδιώτης, ο κ. Νίκος Πάλλας, πάει κόντρα σε αυτό. Διότι έχει ήδη ξεκινήσει την ανέγερση ενός σύγχρονου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών. Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που σε1.000 τ.μ.
θα στεγάσει μια συλλογή από ταριχευμένα ζώα και πτηνά και μια πλούσια συλλογή μανιταριών, σε φυσικό περιβάλλον. Κι όχι μόνο αυτό: ο χώρος θα περιλαμβάνει και gallery με έργα τέχνης και ένα καφέ. Αυτά, δηλαδή που θα έπρεπε τόσες και τόσες δημοτικές αρχές της Καλαμπάκας να είχαν κάνει, αλλά ουδέποτε έπραξαν…
Ο κ. Πάλλας μετέβη χθες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων και συναντήθηκε με τη διευθύντρια κα. Βάσω Κάκλα.
Δήλωσε ότι το μουσείο θα ανοίξει τέλη Νοεμβρίου και ο επισκέπτης θα μπορεί να δει την πλουσιότερη συλλογή ταριχευμένων πτηνών και ζώων, αλλά και να ενημερωθεί για τις ποικιλίες μανιταριών που φύονται όχι μόνο στην περιοχή, αλλά στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Επίσης, το Μουσείο συνεργάζεται με τέσσερις φορείς: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χημικό τμήμα του Πανεπστημίου Ιωαννίνων, την «Καλλιστώ» και το Κρατικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Η κ. Κάκλα εξέφρασε τον θαυμασμό της, κι εμείς την απορία μας: τόσα χρόνια, τόσοι Δήμαρχοι, δεν ήξεραν τίποτε για όλο αυτό; Ούτε μπορούσαν να κάνουν κάτι παρόμοιο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης