"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Ιδρύεται Ακαδημία Εθελοντισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τρεις ακτιβίστριες από τον χώρο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, ενώνουν τις δυνάμεις και την εμπειρία τους με την Πρόεδρο του «ΘΕΛΩ» καΚορίνα Λιούτα στο χώρο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και αποφασίζουν να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στη χώρα μας. Στόχος η θεσμική θωράκιση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, αλλά και η διαμόρφωση μιας νέας εθνικής συλλογικής συνείδησης που θα δημιουργεί υπεύθυνους, ηθικούς και αλληλέγγυους πολίτες, που ενδιαφέρονται για τα κοινά και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο τους.

Για το σκοπό αυτο ιδρύουν την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με τον διακριτικό τίτλο «HELPHELLAS» που θα είναι ο πρώτος επιστημονικός Φορέας που θα έχει σαν στόχο την στήριξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την οργανωμένη ανάπτυξη, διαμόρφωση και διάδοση κουλτούρας και πνεύματος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στην χώρα μας.

Οι άξονες δράσης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ θα είναι η παροχή και υποστήριξη:

  • Ολοκληρωμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης και πιστοποίησης ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ σε συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα εκπαίδευσης, σε πολλαπλούς τομείς θεματικών δράσεων.
  • Δημιουργίας ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩ-ΣΕΩΝ με τη δημιουργία συνεργαζομένων δικτύων πανελλαδικά.
  • Καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης και πνεύματος κοινωνικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενεργών Πολιτών με αξιακό υπόβαθρο, που θα βασίζεται στην ενσυνείδητη επιλογή ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους.
  • Δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Ελέγχου – Συντονισμού και Άμεσης Βοήθειας ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ σε φυσικές καταστροφές, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Δημιουργίας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την συλλογή βοήθειας και προσφοράς, με οργανωμένη και αδιάβλητη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου διανομής.
  • Διοργάνωσης Πρωτοβουλιών – Δράσεων – Συνεργειών Εθελοντισμού στα πλαίσια της ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σε συνεργασία με εθελοντικούς, κοινωνικούς φορείς και πιστοποιημένους εθελοντές.
  • Καθοδήγησης ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για τις δυνατότητες προσφοράς, συνεργασίας, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και δράσης σε συγκεκριμένους εθελοντικούς φορείς και οργανισμούς.

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙ-ΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» θα γίνει τον Ιανουάριο 2019, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά  όλο το οργανόγραμμα, το πρόγραμμα δράσης, τα στελέχη και ο τρόπος λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης