Ιδρύθηκε η “Μετεώρων Λιθόπολις” Reviewed by Momizat on . Εκκίνηση με όνειρα, ιδέες και βαθύ αίσθημα προσφοράς ο νεοϊδρυθείς φορέας. Στόχος η διαφύλαξη και ανάδειξη της Αγιομετεωρίτικης αλλά και της εν γένει εθνικής κα Εκκίνηση με όνειρα, ιδέες και βαθύ αίσθημα προσφοράς ο νεοϊδρυθείς φορέας. Στόχος η διαφύλαξη και ανάδειξη της Αγιομετεωρίτικης αλλά και της εν γένει εθνικής κα Rating: 0

Ιδρύθηκε η “Μετεώρων Λιθόπολις”

Ιδρύθηκε η “Μετεώρων Λιθόπολις”

Εκκίνηση με όνειρα, ιδέες και βαθύ αίσθημα προσφοράς ο νεοϊδρυθείς φορέας.
Στόχος η διαφύλαξη και ανάδειξη της Αγιομετεωρίτικης αλλά και της εν γένει εθνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ένας νέος φορέας κάνει την εμφάνισή του στα τοπικά και όχι μόνο δρώμενα έχοντας ως βασική στόχευση την διαφύλαξη και ανάδειξη της αγιομετεωρίτικης και εν γένει εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Την πρωτοβουλία για την ίδρυση του εν λόγω φορέα έχουν γνωστά και καταξιωμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας που με ένα τρισέλιδο κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και φέρει τον τίτλο «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ , ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ», δίνεται το στίγμα του νέου φορέα που , όπως προκύπτει μέσα από το καταστατικό , έχει την έδρα του στην Καλαμπάκα αλλά η εμβέλειά του είναι πανελλήνια.
Να πούμε ότι την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελούν οι: Γρηγόρης Γ. Καλύβας ως πρόεδρος, ο Ευάγγελος Γ. Μπουλογεώργος ως Αντιπρόεδρος, ο Δημήτρης Β. Λάσκος ως γραμματέας, ο Απόστολος Α. Καρανίκας ως ταμίας και μέλη ο Κώστας Αδάμος, Βασίλης Δημητρούλης και Μαρία – Βασιλική Αθανασούλα.
Ήδη ο νέος φορέας έχει καταθέσει στο Ειρηνοδικείο όλα τα απαραίτητα νόμιμα δικαιολογητικά και έλαβε την σχετική έγκριση νομιμοποίησης σύμφωνα πάντα με το νόμο.
Επίσης ο νέος φορέας διαθέτει ηλεκτρονική διεύθυνση (Info@meteoronlithopolis.gr) δια της οποίας όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει και να πληροφορηθεί περεταίρω πράγματα γύρω από την διαδικασία εγγραφών αλλά και τους γενικότερους στόχους του συλλόγου.
Όπως πληροφορούμαστε ο νέος φορέας θα διαθέτει σύντομα δικό του ιστότοπο στο διαδίκτυο όπου ο καθένας θα μπορεί να απευθύνεται και να επικοινωνεί.
Μέχρι τότε όμως η επικοινωνία για όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν σχετικά, θα γίνεται στα τηλέφωνα 6944145784, 6972556950, 6978881058.
Να υπογραμμίσουμε πως οι επόμενες κινήσεις του νέου φορέα αφού ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία είναι η πραγματοποίηση της πρώτης γενικής συνέλευσης και φυσικά η ανάδειξη του πρώτου διοικητικού Συμβουλίου.
Μέχρι όμως να γίνει αυτό τον φορέα εκπροσωπεί η προσωρινή διοικούσα επιτροπή η οποία και θα προετοιμάσει τα διαδικαστικά για την πραγματοποίηση της γενικής καταστατικής γενικής συνέλευσης από όπου και θα εκλεγεί η πρώτη διοίκηση του νέου φορέα.
Σε μία από τις παραγράφους του κειμένου των βασικών αρχών, σκοπών και στόχων του νέου φορέα υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «…Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να συμβάλουμε στην διαφύλαξη και προβολή της ταυτότητας των Αγίων Μετεώρων, του πνευματικού χαρακτήρα τους, καθώς και γενικότερα της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

meteora1

 

Τα Μετέωρα, άλλωστε, όπως και όλα τα ορθόδοξα μοναστήρια, αποτελούν διαχρονικά τους θεματοφύλακες των πλέον ουσιωδών συστατικών της ιστορίας μας και του λαού μας .Είναι οι θεματοφύλακες της ορθοδοξίας μας , της ελευθερίας μας, της παράδοσής μας, της γλώσσα μας, της παιδείας μας, των κοινωνικών αξιών μας και όλων αυτών, που τόσο βάλλονται και αμφισβητούνται στην σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης, αλλά είναι αυτά στα οποία πρέπει να στηριχθούμε για να εξέλθουμε από την τραγική κατάσταση και δεινή κρίση που βιώνουμε.
Η αφύπνισή μας, η επιστροφή μας στις αγνές και αληθινές εθνικές μας παρακαταθήκες και αξίες, στην ξεχασμένη μας παράδοση, στην ορθοδοξία μας, στα μοναστήρια μας , στην γλώσσα και την ιστορία μας, είναι ουσιαστικά η μόνη οργανωμένη αντίστασή μας στην απόπειρα της νέας άλωσης του Ελληνισμού και στην οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης όλων όσων συνδιαμορφώνουν την εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική μας ταυτότητα. Οι καιροί ου μενετοί!» …

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή