“Ιερά και Πέτρινα Μονοπάτια” από το DOMAINE LIAKOU Reviewed by Momizat on . Το οινοποιείο DOMAINE LIAKOU βρίσκεται στο 24ο χλμ Καλαμπάκας -Δεσκάτης και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων και των συνεργα Το οινοποιείο DOMAINE LIAKOU βρίσκεται στο 24ο χλμ Καλαμπάκας -Δεσκάτης και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων και των συνεργα Rating: 0

“Ιερά και Πέτρινα Μονοπάτια” από το DOMAINE LIAKOU

“Ιερά και Πέτρινα Μονοπάτια”  από το DOMAINE LIAKOU

Το οινοποιείο DOMAINE LIAKOU βρίσκεται στο 24ο χλμ Καλαμπάκας -Δεσκάτης και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα σταφύλια των ιδιόκτητων αμπελώνων και των συνεργαζόμενων παραγωγών της περιοχής Μετεώρων, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων, και εξασφαλίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την άμεση μεταφορά των σταφυλιών στο οινοποιείο.

Φωτογραφία της Liakou Winery Meteora.

Τα σταφύλια ψύχονται για 24 ώρες στον ψυκτικό θάλαμο του οινοποιείου, για την προστασία και συντήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους.

Ο αποραγισμός, γίνεται σε υψομετρικό επίπεδο τεσσάρων μέτρων, για την αποφυγή μηχανοκίνητων αντλιών, εκμεταλλευόμενοι την βαρύτητα που δημιουργείται.

Φωτογραφία της Liakou Winery Meteora.

Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης, με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης.

Μετά την ζύμωση το κρασί οδηγείται σε στα υπόγεια κελάρια για παλαίωση, και τοποθετείτε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, επιλεγμένα για την κατάλληλη οινοποίηση της κάθε ποικιλίας.

Το οινοποιείο DOMAINE LIAKOY είναι ανοικτό για επισκέψεις των οινοφίλων, αλλά και όσων θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κρασιού.

Φωτογραφία της Liakou Winery Meteora.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση στον αμπελώνα, ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, και της παλαίωσης.

Ο επισκέπτης, επιπλέον έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος σε ειδική αίθουσα.

Φωτογραφία της Liakou Winery Meteora.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή