Ιερά Σύνοδος: Να ανοίξουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως και το λιανεμπόριο Reviewed by Momizat on . Tον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες και οι μονές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, εξετάζει  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδ Tον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες και οι μονές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, εξετάζει  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδ Rating: 0

Ιερά Σύνοδος: Να ανοίξουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως και το λιανεμπόριο

Ιερά Σύνοδος: Να ανοίξουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως και το λιανεμπόριο

Tον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες και οι μονές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, εξετάζει  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε χθες και σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ζητώντας τη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία επιθυμεί τον ασφαλή τρόπο και με βάση τους υγειονομικούς κανόνες ώστε να λειτουργήσουν οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς κρίνεται ότι αφού είναι εφικτό να ανοίγει το λιανεμπόριο υπό κάποιους όρους, μπορούν και οι ναοί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά τ.μ. να λειτουργήσουν το Πάσχα.

Τέλος, η ΔΙΣ αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή