Ικανοποίηση Βλαχογιάννη για τις αστυνομικές σχολές στο φετινό μηχανογραφικό Reviewed by Momizat on . Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ για τη συμπερίληψη των Αστυνομικών Σχολών (Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Αστυνομίας) ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ, στο μηχανο Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ για τη συμπερίληψη των Αστυνομικών Σχολών (Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Αστυνομίας) ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ, στο μηχανο Rating: 0

Ικανοποίηση Βλαχογιάννη για τις αστυνομικές σχολές στο φετινό μηχανογραφικό

Ικανοποίηση Βλαχογιάννη για τις αστυνομικές σχολές στο φετινό μηχανογραφικό

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ για τη συμπερίληψη των Αστυνομικών Σχολών (Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Αστυνομίας) ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ, στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2014, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του προς τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Δημοσίας Τάξεων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

            Η προσπάθεια του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ξεκίνησε με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως, στις 27-11-13, για να λάβει τη δέσμευση του τότε Υπουργού Παιδείας, ότι και φέτος θα δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές

            Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, τον περασμένο Μάρτιο με Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος κ.λ.π.», στο οποίο ήταν ο κύριος εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ, και την οποία έκανε δεκτή ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη, πέτυχε να δοθεί η ευκαιρία τόσο στους υποψηφίους που απέτυχαν κατά την περσινή χρονιά, όσο και σε αυτούς που φοιτούσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος στην Β’ Λυκείου και είχαν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις, να διαγωνιστούν και να πετύχουν φέτος στις σχολές που αποτελούν, για πολλούς από αυτούς, όνειρο και στόχο ζωής, τον οποίο στερούνται ένεκα της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας και των δεσμεύσεων της Χώρας.

            Εχθές 25-6-14, δημιουργήθηκε αναστάτωση σε μαθητές και γονείς, μετά από πολλές αναρτήσεις του ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τις οποίες οι εν λόγω Σχολές δεν περιλαμβάνονταν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο για πολίτες, αλλά μόνο η Σχολή Αξιωματικών για τους ήδη υπηρετούντες στο Σώμα, γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Βουλευτή. Τελικά οι Σχολές περιλαμβάνονται ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ με κωδικούς 869 και 870.

            Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιείται το αίτημα των μαθητών, και των κηδεμόνων τους, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα να ισχύσει και για φέτος η ρύθμιση, που εφαρμόστηκε την περσινή χρονιά, κάτι απόλυτα δίκαιο και σωστό.

            Οι επιτυχόντες θα εγγράφουν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

 

            Επισυνάπτεται το Μηχανογραφικό Δελτίο και οι σχετικές οδηγίες του υπουργείου για την ορθή συμπλήρωσή του.

CANDIDATE_entipo_deltio_gel_epalb

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή