Ιππικό τουρισμό επιδιώκει η Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της προώθησης και προβολής του εναλλακτικού τουρισμού, δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην προώθηση του ιππικού τουρισμού, ενός Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της προώθησης και προβολής του εναλλακτικού τουρισμού, δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην προώθηση του ιππικού τουρισμού, ενός Rating: 0

Ιππικό τουρισμό επιδιώκει η Θεσσαλία

Ιππικό τουρισμό επιδιώκει η Θεσσαλία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της προώθησης και προβολής του εναλλακτικού τουρισμού, δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην προώθηση του ιππικού τουρισμού, ενός ανερχομένου τουριστικού προϊόντος. Η αιρετή Περιφέρεια συνηγορεί ουσιαστικά σε δράσεις που έχουν να κάνουν με τις μορφές του τουρισμού, οι οποίες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη Θεσσαλία.

Ιππικό τουρισμό επιδιώκει η Θεσσαλία

Τη θεσσαλική γη επισκέφτηκε προ ημερών, ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της Ευρώπης στον τομέα του ιππικού τουρισμού, ο Giulio Costi, με τεράστια εμπειρία στην οργάνωση των τουριστικών πακέτων και με την συμβολή της Γερμανικής ακαδημίας ιππικού τουρισμού, όπου δηλώνει λάτρης της Ελλάδος και δη της Θεσσαλίας. Mαζί του η Silvia foco, μια φωτογράφος παγκόσμιας εμβέλειας και συνεργάτης του περιοδικού cavallo magazine, συνόδευσε για ένα αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό για το περιοδικό cavallo magazine.

Η αποστολή επισκέφθηκε τον Όλυμπο, το μυθικό βουνό, που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο ομορφιάς και να διαπιστώσουν μόνοι τους ότι οι «ΜΥΘΟΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ». Μια όμορφη  ξενάγηση έγινε στο λιβάδι Όλυμπου και στη συνέχεια γνωριμία με τους κεραυνούς του Δία Νέκταρ και αμβροσία για τους θεούς, αλλά νέκταρ και αμβροσία για τους προσκεκλημένους.

ippikos-tourismos-2

Στη συνέχεια η αποστολή κατευθύνθηκε στο Περτούλι και τα μαγευτικά περτουλιώτικα λιβάδια, για μια όμορφη βόλτα με τα θεσσαλικά άλογα. Και βεβαία ο αμέσως επόμενος προορισμός τα Μετέωρα, εκεί όπου μεταξύ ουρανού και γης υπάρχουν τα Μοναστήρια, όπου οι προσκεκλημένοι μας έμειναν άναυδοι από το μεγαλείο τους. Επόμενος σταθμός η λίμνη Πλαστήρα, άλλο ένα μνημείο της φύσης με  απαράμιλλο κάλλος.

Ο Giulio Costi μας δήλωσε ότι “όλο αυτό το μεγαλείο της θεσσαλικής Γης θα πρέπει να γίνει τουριστικό πακέτο, γιατί όλες αυτές οι δράσεις είναι στη καθημερινότητα του εναλλακτικού τουρισμού για τους Ευρωπαίους. Εμείς είπε, ήδη θα ετοιμάσουμε μια σειρά τουριστικών πακέτων για να γνωρίσει ο κόσμος την μεγαλοπρέπεια της θεσσαλικής γής και ζωής. Η περιφέρειά σας είναι απίστευτα όμορφη. Η πρόταση μου μόλις επιστρέψω στην Ιταλία θα είναι προς τη περιφέρεια της Τοσκάνης να υπάρξει μια  επικείμενη συνεργασία μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη κ. Παιδή, σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού, σε ένα πλαίσιο ειδικών δράσεων στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού. Η Τοσκάνη έχει την εμπειρία αλλά εσείς έχετε τον εκπληκτικό ελληνικό μύθο”.

ippikos-tourismos-4

ippikos-tourismos-3

driveandtravel.gr

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή