"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Ιπποκράτης, 2.500 χρόνια μετά, επιστρέφει ξανά στη Λάρισα, μέσα από μια σημαντική εκδήλωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή».

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί ένα έργο «ωδή» στο ανθρώπινο σώμα, που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας δυο γνωστών Λαρισαίων δημιουργών, του συνθέτη Γιάννου Αιόλου και CORPUS AETERNUM – Αιώνιο Σώμα, θα παρουσιαστεί σε ένα εικαστικό περιβάλλον που δημιουργεί ο Χρήστος Παπανικολάου, σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση.

Το έργο, θα ερμηνεύσει η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη. Στο πιάνο, ο Θάνος Μαργέτης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Ο Γιάννος Αιόλου, με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του στιλ μουσικής, μας ταξιδεύει στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων, με μοναδικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.


Όλοι οι ήχοι του έργου, παράγονται από τα ανθρώπινα κορμιά των χορωδών, το ίδιο και οι εικόνες, μέσα από τα εναύσματα που δίνει η τέχνη του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου, με 77 έργα του, που θα προβάλλονται ψηφιακά στο κεντρικό κτίριο του Μύλου.

Μια εκδήλωση με την οποία η πόλη τιμά τον Ιπποκράτη, ο οποίος έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Λάρισα, όπου άσκησε το επάγγελμα του γιατρού. Στον κατάλογο των ασθενών του, καταγράφονται περιστατικά από τη Λάρισα, τον Κραννώνα, τις Φερές, τα Φάρσαλα και τη Μελιβοία. Πέθανε το 377 π.Χ. και η ταφή του, έγινε κοντά στη Λάρισα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης