"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ισπανία: Πιάστηκε φορτηγό πλοίο ελληνικής διαχείρισης με 4,5 τόνους κοκαΐνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν 4,5 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων.

Το φορτηγό πλοίο Blume (κατασκευής 2005) αναχαιτίστηκε την Τρίτη, σε απόσταση 193 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ, στην Τενερίφη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Eldia es Tenerife.

Το πλοίο, με σημαία Τόγκο, φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού AIS, το οποίο τελευταία φορά εξέπεμψε σήμα στις 17 Ιανουαρίου. Το Blume είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Σάντος, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου και ο προορισμός του ήταν η Ρίγα στη Λετονία.

Οι αρχές κατάσχεσαν το φορτηγό πλοίο και το μετέφεραν στην Τενερίφη την Πέμπτη. Ακολούθησε μεγάλη έρευνα στους χώρους του πλοίου, ακόμη και από δύτες της αστυνομίας, που διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το βράδυ της Πέμπτης ξεφορτώθηκαν με γερανό από το πλοίο οι ποσότητες της κοκαΐνης, που βρίσκονταν μέσα σε σακούλες.

Αρχικά υπολογίστηκε ότι εντός του πλοίου υπήρχαν περίπου 3 τόνοι κοκαΐνης, αξίας 180 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά το ζύγισμα διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών ανέρχεται σε 4,5 τόνους. Σύμφωνα με την Eldia es Tenerife και τα 15 μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί.

Πηγή: www.enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης