Ισπανός καθηγητής έφτιαξε ιστοσελίδα στα… αρχαία ελληνικά Reviewed by Momizat on . O καθηγητής Juan Coderch γεννήθηκε στην Ισπανία, όπου έζησε τα 40 πρώτα χρόνια της ζωής του πριν μετακομίσει στη Μ. Βρετανία. Τελείωσε κλασικές σπουδές στο Πανε O καθηγητής Juan Coderch γεννήθηκε στην Ισπανία, όπου έζησε τα 40 πρώτα χρόνια της ζωής του πριν μετακομίσει στη Μ. Βρετανία. Τελείωσε κλασικές σπουδές στο Πανε Rating: 0

Ισπανός καθηγητής έφτιαξε ιστοσελίδα στα… αρχαία ελληνικά

Ισπανός καθηγητής έφτιαξε ιστοσελίδα στα… αρχαία ελληνικά

O καθηγητής Juan Coderch γεννήθηκε στην Ισπανία, όπου έζησε τα 40 πρώτα χρόνια της ζωής του πριν μετακομίσει στη Μ. Βρετανία. Τελείωσε κλασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και συνέχεια πήγε για μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Μεταξύ 2003-2007 δίδαξε Ελληνικά και Λατινικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αυτήν την περίοδο κατέχει την έδρα του καθηγητή ελληνικής και λατινικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους στη Σκωτία.

Πέρα από την ακαδημαϊκή του ενασχόληση, τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής ασχολείται με την ιστοσελίδα του, την Akropolis World News, ένα έργο ζωής η πρωτοτυπία του οποίου συνίσταται στο γεγονός ότι είναι γραμμένη στα αρχαία Ελληνικά και συγκεκριμένα στην Αττική διάλεκτο.

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι να προσφέρει στους αναγνώστες της μια περίληψη των γεγονότων που απασχολούν την επικαιρότητα στα αρχαία ελληνικά και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για τη γλώσσα των αρχαίων Ελλήνων.

Ο ίδιος ο καθηγητής εξηγεί το εγχείρημά του λέγοντας: «Είναι πιθανό πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι στην αρχή αισθάνονται την επιθυμία να μελετήσουν τη γλώσσα του Περικλή να εγκαταλείπουν την προσπάθεια εξαιτίας του φόβου που εμπνέει ένα αυθεντικό κλασικό κείμενο. Έτσι προσπάθησα να τους δείξω πως αυτή η γλώσσα μπορεί να μεταφερθεί στο σήμερα».

Μέσα από κείμενα της τρέχουσας επικαιρότητας ο καθηγητής θεωρεί πως θα καταφέρει να τους… αφαιρέσει τον φόβο και να τους κάνει περισσότερο διασκεδαστική την πρόσβαση στα αρχαία ελληνικά.

Ε.Σ. (Πηγή: Greek Reporter)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή