"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ιστορική στιγμή: Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας και επισήμως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε πολιτικό όρκο: “Κύριε πρόεδρε θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνείδηση μου ότι θα τηρώ το σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το συμφέρον του ελληνικού λαού”.

Κατόπιν, Παπούλιας και Τσίπρας υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα.

Νωρίτερα είχε λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κ. Παπούλια, ο οποίος τον συνεχάρη μόλις μπήκε στο γραφείο του, με τον νέο πρωθυπουργό να ενημερώνει ότι ο Π. Καμμένος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, συνεπώς υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση θα προχωρήσουν άμεσα στην ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε, λέγοντας: “Να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί μας περιμένει ανηφορικός δρόμος”.

Μετά την ορκωμοσία ο Αλ. Τσίπρας μετέβη στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή, όπου απέθεσε τέσσερα τριαντάφυλλα. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί κόσμος, επευφημώντας τον νέο πρωθυπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη του κίνηση που έκανε ως πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει, ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει συνάντηση με τον Α. Σαμαρά.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι δεν θα υπάρξει θρησκευτική ορκωμοσία “Οι σχέσεις εκκλησίας κράτους θα είναι ουσιαστικότερες και πιο αναβαθμισμένες από ποτέ”, είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Ιερώνυμο.

Αργότερα θα υπάρξει συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο στήριξης ή ανοχής εκ μέρους του επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο μεταξύ ήδη τρέχουν οι συζητήσεις για τη διάρθρωση και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα, διαδικασία που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες, ώστε αύριο, το αργότερα το πρωί της Τετάρτης θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Σημειώνεται, ότι όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις Καμμένου, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα προεξφλείται η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση η οποία θα σηματοδοτηθεί με την ανάληψη χαρτοφυλακίου πιθανότατα του Άμυνας ή Ναυτιλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης